Sedumdak: Duurzaamheid op hoog niveau

5 oktober '22

In De Erven 4D deel 2 woon je groener dan groen en helemaal klaar voor de toekomst! Zo ben je hier omringd door de natuur en worden de woningen voorzien van moderne duurzaamheidstechnieken en -installaties. Eén daarvan is het sedumdak op de bergingen. Waar dit goed voor is en hoe jij profiteert, vertellen we je hier.

Groen op het dak van je berging

De bergingen met plat dak in De Erven 4D deel 2 worden standaard geleverd met een sedumdak, ook wel groendak genoemd. Dit houdt in dat het dak volledig wordt bedekt met diverse soorten uit de vetplantenfamilie. Sedum kent vele voordelen. Voor jou als bewoner, maar ook voor het klimaat.

Goed voor jou…

Sedumdaken gaan een stuk langer mee dan 'kale' bitumendaken, omdat het een natuurlijke beschermingslaag vormt. Daarbij werkt het isolerend, dus blijft je berging ‘s zomers langer koel en ‘s winters minder snel koud.

Nog een fijne bijkomstigheid is de luchtzuiverende werking van sedum. Doordat het groendak fijnstof uit de lucht filtert en CO2 omzet in zuurstof, profiteer jij van schonere lucht in de omgeving!

image alt

…en het klimaat

Maar sedum dient ook een groter doel. Zo vormt het een antwoord op de wateroverlast, omdat het neerslag goed kan opnemen. Wanneer de regen met bakken uit de lucht komt, fungeert het sedumdak als buffer en zorgt het voor een langzame teruggave aan de omgeving.

En ook de biodiversiteit krijgt een positieve boost. Al het groen trekt vele insecten, vlinders en vogels aan en dient als een soort lokaas om ze vanuit de stedelijke omgeving naar nabijgelegen parken, tuinen en natuurgebieden te leiden. Kortom, een duurzame oplossing waar iedereen - dus flora, fauna én jij - van profiteert.

Iets te vragen? Neem contact op
Benieuwd naar de woningen? Bekijk het aanbod