29 juli 2020

Prijzen definitief: de verkoop van Het Brinkhuis gaat beginnen!

Woensdag 29 juli om 17.00 uur is het dan eindelijk zo ver: de start verkoop van Het Brinkhuis. We hebben de prijzen definitief vastgesteld, dus vanaf 29 juli om 17.00 uur kun jij je online inschrijven via je persoonlijke account. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat je moet doen om in aanmerking te komen voor een appartement? Lees dan snel verder!

Het Brinkhuis

23 juli '20

Het Brinkhuis wordt gebouwd aan de Brink, het centrale plein van Hoef en Haag in Het Dorpshart. In het Brinkhuis bouwen we 16 nieuwe appartementen, boven de nieuw te bouwen supermarkt. Je hebt de keuze uit 2-, 3- en 4-kamer appartementen. Interesse? Inschrijven op het bouwnummer van jouw keuze kan alleen via een persoonlijk Mijn Eigen Huis account. Lees hieronder hoe dit in zijn werk gaat en hoe je in aanmerking komt voor een woning!

Stap 1: Aanmelden

Een belangrijke eerste stap is dat je je bij ons aanmeldt als belangstellende voor jouw droomappartement. Dat doe je door op het hartje te klikken bij het woningtype dat je bevalt. Indien je nog geen persoonlijk account hebt aangemaakt, wordt je nu gevraagd dat te doen. Klik op "ik heb nog geen account" en maak je account alsnog aan. Je favoriete appartementen zie je in jouw persoonlijke account onder 'Favorieten’. Je ontvangt dan niet alleen regelmatig een update over de ontwikkeling van het appartement en de omgeving, maar je hebt ook meteen de zekerheid dat je de volgende stap kunt doen.

Stap 2: Voorkeuren

Op woensdag 29 juli na 17.00 uur ontvang je een mail, zodat jij je direct online kan inschrijven voor je favoriete appartement(en). Alle informatie waarop jij jouw keuze kunt baseren is dan beschikbaar op de website én in jouw account. Tijdens de inschrijfperiode (de sluitingsdatum is woensdag 12 augustus om 17.00 uur) kun je je voorkeuren wisselen, appartementen uit je lijstje verwijderen, of toevoegen. Deze wisselingen worden direct in ons systeem opgeslagen. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Let op!
Je krijgt deze e-mail alléén als je je interesse kenbaar hebt gemaakt voor één of meerdere woningtypes van het desbetreffende project. Staan die woningtypes nog niet in je favorietenlijstje? Voeg ze dan toe door terug te gaan naar het aanbod op de website en bij jouw favoriete woning op het hartje te klikken.

Stap 3: financiële check en toewijzing

Wij wijzen de appartementen, op donderdag 13 augustus, toe op basis van de voorkeuren. Daarbij proberen we zoveel mogelijk mensen het appartement van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. We streven naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers. Als er meer dan 1 kandidaat een voorkeur heeft, voor hetzelfde huis, kijken wij bij de toewijzing of iemand al een financiële check heeft laten doen. Je kunt er dus profijt van hebben als je dat aan ons laat weten en bovendien weet je 

dan ook of het appartement binnen je budget past. Daarvoor hebben wij een brief nodig van jouw bank of hypotheekverstrekker. Dit noemen wij de financiële check. Samen met jouw bank of hypotheekverstrekker bekijk je jouw financiële situatie en of je de woning met bijkomende kosten kunt betalen. Die verklaring geldt alleen voor Het Brinkhuis en mag niet ouder dan 3 maanden zijn. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na de toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Stap 4: optie of reserve, en dan?

Wanneer de tijdlijn op toewijzing staat, zie je hoeveel dagen het nog duurt voordat de optanten en reservekandidaten bekend gemaakt worden. Heb je op de dag van de bekendmaking een optie toegewezen gekregen, dan krijg je het scherm zoals hier naast te zien is.

In dit geval heb je een optie op bouwnummer 671. Wil je deze optie accepteren? Klik dan op de knop "optie accepteren". Wil je dit bouwnummer liever niet? Klik dan op "optie annuleren"

optie mijn eigen huis

Stap 5: Afspraak maken of online kopen

Heb je jouw optie geaccepteerd? Dan krijg je het scherm zoals hiernaast is afgebeeld. Je hebt nu de keuze om een afspraak te maken bij de makelaar of om direct online je woning te kopen.

Kies je voor een afspraak maken, kies dan een dag en een dagdeel en de makelaar neemt contact met je op om een tijd af te spreken.

Kies je voor online kopen? Dan gaan wij jouw koopcontract in orde maken. Deze krijg je binnen enkele dagen in je persoonlijke account en kun je online tekenen vanaf je bank. Lekker makkelijk toch?

Online kopen

Een nieuwbouw appartement kopen

Een nieuwbouw appartement kopen... Het werkt toch net even iets anders dan een bestaand appartement. Wij nemen je nog eens helemaal mee door het hele proces. Bekijk deze videoreeks en je bent helemaal op de hoogte! Klik links bovenin om de volgende video uit de reeks te bekijken.

Alle informatie gebundeld Bekijk de digitale brochure
Welke woning heeft jouw voorkeur? Bekijk het woningaanbod