Donderdag start de verkoop van Het Dorpshart fase 4!

13 oktober '20

Save the date! Aanstaande donderdag 15 oktober om 15.00 uur start online de verkoop van de 52 rijwoningen in Het Dorpshart fase 4. Inschrijven op maximaal vijf van je favoriete woningen kan tot donderdag 29 oktober 15.00 uur.

image alt

Online je voorkeuren doorgeven

Heb jij je aangemeld als belangstellende voor Het Dorpshart fase 4, door het achterlaten van NAW gegevens bij je favoriete woningtype? Dan krijg je donderdag 15 oktober rond 15.00 uur een e-mail dat de verkoop is gestart. Vanaf dat moment vind je alle verkoopdocumenten, zoals de technische plattegronden en de mogelijkheden van meer- en minderwerk, onder de downloads van jouw favoriete bouwnummer(s).

Neem op je gemak alles door want het maakt niet uit hoe snel jij je inschrijft op maximaal 5 bouwnummers, zolang je het maar vóór het sluiten van de inschrijvingstermijn doet. Uiteraard hoef je de mail niet af te wachten. Je kunt 15 oktober ook rond 15.00 uur direct inloggen in je persoonlijk account en vanuit je wensenlijstje je inschrijven. Nog geen persoonlijk account? Maak deze dan snel aan.

Tijdens de inschrijfperiode kun je jouw voorkeuren wisselen, woningen uit je lijstje verwijderen of juist toevoegen. Deze wisselingen worden direct in ons systeem opgeslagen. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Inschrijven kan tot donderdag 29 oktober 2020 15.00 uur. 

Bekijk het woningaanbod
image alt

Doe een financiële check

Bij het toewijzen van woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft geüpload. Dit kan dus in je voordeel werken. De financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door nadat de verkoop is gestart een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft. De gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Lees meer over de financiële check

Toewijzing

Je kunt je inschrijven tot donderdag 29 oktober 15.00 uur. Een dag later, vrijdag 30 oktober, laten we je per e-mail weten of je een woning toegewezen hebt gekregen. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

image alt

Optie bevestigen

Als jij een woning krijgt toegewezen, of op de reservelijst komt, ontvang je vrijdag 30 oktober een e-mail. Ook zie je de uitslag terug in jouw winkelwagentje in je persoonlijke account. Vervolgens heb je 48 uur de tijd om je optie te bevestigen of te annuleren in je account. Nadat je de optie hebt bevestigt bepaal jij vervolgens hoe je het aankoopproces wilt doorlopen. Dit kan via de makelaar of volledig online.

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan krijg je daarvan ook bericht. Je ziet ook in jouw Mijn Eigen Huis account dat je reservekandidaat bent. Als iemand afziet van de koop en jij bent de eerste reservekandidaat, dan nemen we direct contact met jou op. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Afspraak maken of online kopen

Heb je jouw optie geaccepteerd? Dan heb je de keuze om een afspraak te maken bij de makelaar of om direct online je woning te kopen. Wil je eerst een verkoopgesprek met de makelaar? Klik dan op de button 'afspraak maken' en kies een dag en een dagdeel. De makelaar neemt vervolgens contact met je op om een afspraak te maken. Na dit verkoopgesprek kan je in je persoonlijke account aangeven of je overgaat tot aankoop van de woning of dat je de optie alsnog wilt annuleren.

Wil je overgaan tot aankoop? Dan kan je er voor kiezen om de contracten online te tekenen door op de button 'online kopen' te klikken. Wil je liever bij de makelaar op kantoor je handtekening zetten? Klik dan op de button 'tekenafspraak'. Vervolgens belt de makelaar je voor het maken van de tekenafspraak bij hun op kantoor.

Kies je na het bevestigen van je optie meteen voor 'online kopen' dan ontvang je jouw koopcontract binnen 5 werkdagen via de mail en teken je vanaf de bank zonder tussenkomst van de makelaar. Je doet dit met IDIN (een dienst van de bank waarmee je je als consument bij andere organisaties vertrouwd en veilig kan identificeren).

Lees meer over een woning kopen

De sociale koopwoningen

We merken dat er veel belangstelling is voor de woningen van €250.000. Inwoners van Vianen, Everdingen, Hagestein, Zijderveld en Hoef en Haag krijgen voorrang voor deze woningen. In totaal bestaat Het Dorpshart fase 4 uit 2 verschillende fases. Donderdag 15 oktober gaat dus deel 1 in verkoop met 52 rijwoningen. In deel 2, dat eind 2020 of begin 2021 in verkoop gaat, komen extra sociale koopwoningen. In totaal gaat het om 20% van het gehele plan, gezien dus over de gehele fase. Daarnaast worden in Het Lint fase 3 maar liefst 8 sociale koopwoningen opgenomen. 

Extra gevelbeelden van de woningen

Vanwege de huidige maatregelen rondom het corona-virus is het helaas niet mogelijk om een informatieavond te organiseren. Wel is er ander goed nieuws: we hebben vandaag de allerlaatste beelden toegevoegd aan de bouwnummers. Op deze gevelbeelden kun je precies zien hoe elk bouwnummer er van de voorkant uit gaat zien. Bekijk ze snel en geef jouw voorkeuren alvast door. Het is nog maar heel even wachten tot de verkoop start...

Bekijk de woningen
Wonen in Het Dorpshart? Bekijk het woningaanbod
Vragen? Neem contact op