Een groene tuin in het Dorpshart

27 september '21

Heb jij een woning op het oog in de nieuwe fase in Dorpshart? Dan is het natuurlijk nu al leuk om na te denken over de inrichting én over de de tuin. Wist je dat jij, door jouw tuin te vergroenen, een steentje kunt bijdragen aan een groene, leefbare stad? Een groene tuin is namelijk niet alleen fijn voor jezelf, maar óók voor biodiversiteit. En daarmee bereid je je tuin, en de omgeving, bovendien voor op het veranderende klimaat. 

image alt

Where to start?

Alleen waar begin je met het inrichten van de tuin voor jouw nieuwbouwwoning? Voor deze fase in Het Dorpshart zijn een aantal ontwerpen geschetst en we delen deze inspiratie graag met je. In de download vind je het overzicht met de schetsen en ontdek naar welke impressie jouw voorkeur uitgaat. 

image alt

Kostenindicatie

Natuurlijk is het ook een fijn idee om te weten wat dit allemaal gaat kosten. Dit is uiteraard een schatting en kan op het moment van aanleggen veranderen: 

- Raming rijwoning 5.1 breed = € 9.250,-
- Raming rijwoning 5.4 breed = € 12.250,-
- Raming herenhuis = € 16.450,-
- Raming  2 onder 1 kap = € 20.200,-
- Raming type benedenwoning = € 10.700,-

image alt

Hittebestendige planten

Welke planten kunnen er allemaal goed tegen de zon eventuele droogte? In deze download vind je een overzicht welke planten allemaal hoge temperaturen goed kunnen weerstaan. Handig om vast te weten als je met de inrichting van je tuin aan de slag gaat. 

Klimaatadaptief

En wil je weten hoe je jouw tuin verder klimaatadaptief inricht? Bekijk dan onderstaande video. 

Hoe werkt de toewijzingsprocedure? Woning kopen
Welk type woningen komen er? Woningaanbod