Groot geluk in het kleinste kamertje

18 mei '21

Vaak benaderen we het toilet als een onbelangrijk, klein kamertje. Een noodzakelijk kwaad waar je niet teveel aandacht aan moet besteden. Maar wat als je er nou eens naar keek als een mini-universum, waar je je fantasie volledig de vrije loop kan laten...

image alt

Uitpakken met felle kleuren, behang en tegels

Felle kleuren op de muur en druk behang kunnen nogal op je af komen. Dat is dan ook de reden dat veel mensen in Nederland hun woonkamer neutraal en rustig houden. Niet zo spannend. Op de wc hoef je gelukkig niet de hele tijd tegen een drukke print of heftige kleur aan te kijken, dus laat je gaan! Maak van het kleine kamertje een paradijsvogel vanwaar je vrolijk naar buiten stapt. Combineer kleurrijke tegels met reliëf met een bijpassend behang in dezelfde tinten, of creëer een lambrisering met rustigere tegels en een speels behang erboven. Of onder. Alles kan, laat je creativiteit op de vrije loop!

image alt

Oeps, wat gebeurt er nu?

In Japan de standaard en ondertussen steeds populairder in Europa: de douche-wc. Je wast je auto toch ook niet met papier? De eerste keer zorgt gegarandeerd voor wat ongemakkelijk gegiechel, maar geloof ons: daarna wen je aan het schone gevoel waar zo’n luxe wc je mee achterlaat. De nieuwste varianten bieden verschillende soort stralen warm water op verschillende sterktes, een föhn om de boel weer droog te maken en een afzuigsysteem dat vieze geurtjes meteen opzuigt. Wat wil een luxepaard nog meer?

image alt

Pamper room

Of je nu wilt of niet, je brengt in de ‘powder room’ toch ettelijke uren van je leven door. Dan kun je er maar beter wat van maken, toch? Benader het als een sparuimte waar je even tot jezelf kunt komen. Het is misschien wel de enige plek in huis waar je privacy echt gegarandeerd is (alhoewel de kleine daar misschien geen boodschap aan heeft...)! Zorg voor een kaarsje (een geurkaars kan van pas komen), wat plantjes, een tijdschriftje om te lezen, een mooie fles zeep en maak er een lekker plekje van.

Maar bovenal, jouw eigen ruimte

Neem bovenstaande adviezen ter harte, maar zorg bovenal dat je de ruimte eigen maakt. Maak het een wierspiegeling van jezelf of van het gezin. Laat zien waar je van houdt en wat je leuk vindt. Neem bijvoorbeeld van elke reis een zelfde soort souvenir mee en stal je schatten uit op een paar plankjes. Heb je een bijzondere verzameling, stel die dan tentoon in een letterbak. Of maak een grote afdruk van je favoriete foto. Laat zien wie hier woont!

  Neem contact op
  Nieuws