Interview: Onze energierekening is een feestje

16 maart '23

Jan en Mia woonden 35 jaar met veel plezier in Hagestein. Ze hadden een heerlijk vrijstaand huis uit 1963. Voorzichtig dachten ze weleens aan verhuizen. De tuin en het huis vroegen veel onderhoud en er moest nodig geïsoleerd worden.

“Zo’n oud huis heeft veel charme, maar voor ons wogen de ongemakken de laatste jaren zwaarder. Het was het nieuwe dorp Hoef en Haag dat ons verleidde om de stap te zetten”, vertelt het stel enthousiast tijdens een gezellig gesprek in hun kleurrijke woonkamer.

Hoef en Haag

Verliefd op de bouwstijl van Hoef en Haag

“We wandelden regelmatig in Hoef en Haag en waren toen al verliefd op de architectuur. De stijl van bouwen vind ik geweldig. Ik ken geen nieuwbouwwijk waar ze het net zo mooi hebben gemaakt”, zegt Jan stellig. “Over alles is nagedacht. Dat zie je terug in gemetselde muurtjes, leuke kopgevels, soms een witte woning, luiken en erkers. Het is een klein beetje of alles al 30 jaar bestaat, maar dan heel goed onderhouden.”

Buren hoor je niet

Naast de lage energierekening en het feit dat het huis gasloos is, zien Mia en Jan nog meer voordelen. Het feit dat ze dit huis als eerste bewoners helemaal naar hun smaak en idee konden afwerken bijvoorbeeld. “We hebben op de begane grond en 1e verdieping vloerverwarming, heerlijk comfortabel én geen tocht meer. Ik brei heel veel truien, maar heb er sinds we hier wonen nooit meer één aangehad”, lacht Mia.

Weet je wat ook zo fijn is, de woningen zijn zo goed geïsoleerd dat je niets hoort van buiten én de buren. Jan demonstreert dit door de pui even open te schuiven. Als hij hem weer dichtdoet, ervaar je dat het binnen inderdaad ongelofelijk stil is. Mia: “Daar ben ik heel blij mee, want ik was gewend vrijstaand te wonen en eerlijk gezegd was ik best bang dat ik ‘last’ zou hebben van de buren. Het tegendeel is waar. We kunnen ons geen betere buren wensen.”

Jan en Mia zijn hier helemaal op hun plek. Opnieuw verhuizen? Geen haar op hun hoofd. Dit is het huis waar ze samen oud gaan worden.

  Contact
  Woningaanbod