Groenverklaring voor Het Dorpshart fase 3a

19 maart '19

Wist je dat een energie neutrale woning zoals in Het Dorpshart fase 3a een aantal voordelen heeft bij het afsluiten van een hypotheek? Zo kun je extra leencapaciteit krijgen en in aanmerking komen voor bijvoorbeeld rentekorting. De 64 woningen in Het Dorpshart fase 3a worden opgenomen in het register Groenverklaring. Met deze verklaring kun je in aanmerking komen voor specifieke hypotheekproducten. Heb jij een woning toegewezen gekregen in deze fase en je hypotheek nog niet rond? Lees dan vooral verder en kom er meer over te weten.

image alt

Voorwaarden

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) moet 0,26 of lager zijn
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de woningen Het Dorpshart fase 3a, de EPC in dit project is zelfs 0! Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je de EPC berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem of haar verwijzen naar dit register. De verklaring wordt afgegeven voor 10 jaar.

GroenHypotheek

Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden is op de hoogte van de aangevraagde Groenverklaring. Zij bieden daarom de GroenHypotheek aan voor deze woningen. Bij deze hypotheek krijg je tijdens je eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast over de eerste 150.000 euro. Ook zorgt de duurzaamheid van de woningen ervoor dat je een hogere hypotheek kunt krijgen. Zo kun je voor de woningen in Het Dorpshart fase 3a €15.000 euro meer lenen, door de EPC van 0.

Extra voordeel

De Rabobank introduceert vanaf 28 maart 2019 nog een extra rentekorting van 0,2% voor leningen voor een woning met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4 of lager of een Energie-index van 0,6 of lager. De woningen in Het Dorpshart fase 3a hebben een EPC van 0, dus daarmee kom je in aanmerking voor deze extra rentekorting! De korting geldt voor alle nieuwe leningen en bij het wijzigen van het rentecontract, als je kunt aantonen dat de woning aan de vereiste EPC of Energie-index voldoet (en dat kun je!). Gecombineerd met de Groenhypotheek kun je dus een totale rentekorting krijgen van 0,7%.

  Neem contact op
  Meer over de financiering