Het belang van de financiële check

30 januari '18

Wist je dat - als er meer dan 1 kandidaat een voorkeur heeft voor hetzelfde huis - wij bij de toewijzing ook kijken of iemand al een financiële check heeft laten doen? Je kunt er dus profijt van hebben als je dat ons laat weten en bovendien weet je dan ook of de woning binnen je budget past. Daarvoor hebben wij een brief nodig van jouw bank of hypotheekverstrekker. Dit noemen wij de financiële check. 

Verklaring dat je de woning kunt betalen

Samen met jouw bank of hypotheekverstrekker bekijk je jouw financiële situatie en of je de woning met bijkomende kosten kunt betalen. Die verklaring geldt voor het betreffende nieuwbouwproject en mag niet ouder dan 3 maanden zijn. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na de toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Door op deze manier toe te wijzen streven we naar een optimale bezetting van alle woningen. Want hoe sneller de woningen allemaal verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel ons als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner, een voordeel.

Nu je dit weet, wil je natuurlijk zelf ook graag een financiële check laten doen. Zo maak je immers meer kans op jouw favoriete huis. Hoe je dat aanpakt en wat wij van jou verwachten lees je op de pagina 'Financiële check'. Daar zetten we alles voor je op een rij. Let op: Een financiële check is niet hetzelfde als een hypotheekaanvraag.

  Neem contact op
  Meer over de financiele check