Zo verloopt de toewijzing in Het Dorpshart

27 november '20

We streven ernaar om in december in verkoop te gaan met Het Dorpshart fase 4 – deel 2. Voorlopig de laatste woningen in het gezellige dorpshart. Heb jij je oog laten vallen op een van de 37 rijwoningen, of juist op een van de heerlijk ruime 2 onder 1 kapwoningen? Dat snappen we maar al te goed. Om in aanmerking te komen voor deze laatste fase in Het Dorpshart, volgen we de reguliere toewijzingsprocedure.

1. Aantal kandidaten per bouwnummer

We kijken naar de eerste voorkeuren van alle inschrijvers en proberen op basis hiervan toe te wijzen. Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer? Dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten op dat bouwnummer? Dan volgt een tweede beoordeling.

2. Financiële check

Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft geüpload. Daarmee laat je aan ons zien dat jij de woning kunt financieren, of betaalt met eigen middelen. Nadat de verkoop is gestart kun je ons dit laten weten door een brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in jouw persoonlijke account. Deze uploadmogelijkheid is beschikbaar zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft.


Let erop dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of (deels) met eigen middelen betaalt. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

3. Aanmeldduur

Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze allemaal de financiële check hebben doorlopen, kijken we naar het moment van aanmelden voor dit project (Het Dorpshart fase 4 - deel 2). Als je je al eens hebt ingeschreven voor een eerdere fase, vragen wij je opnieuw aan te melden. Let op: het gaat dus niet om de inschrijving bij start verkoop. Je kunt tijdens de verkoopperiode rustig de tijd nemen om je voorkeuren (maximaal 5) door te geven. De woning wordt uiteindelijk toegewezen aan degene die het langst staat aangemeld.

Optimale bezetting

Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Dat betekent dat - als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer - dat bouwnummer aan jou wordt toegewezen. Ook als dit niet je eerste voorkeur is. Dat geldt niet voor inschrijvers die een financiële check hebben gedaan. Die krijgen te allen tijde het eerste vrije bouwnummer van hun hoogste voorkeur toegewezen.

Bereikbare koopwoningen

Ook in Het Dorpshart fase 4 - deel 2 bouwen we meerdere goedkopere koopwoningen. De toewijzing bij deze woningen wijkt af van de reguliere woningen. Inwoners van Vianen, Everdingen, Hagestein, Zijderveld en Hoef en Haag krijgen namelijk voorrang bij deze woningen. Zijn er meerdere inschrijvers uit deze woonplaatsen, dan kijken we naar de financiële check en indien nodig naar het moment van inschrijven voor het project.

Nieuwe inspiratie onderweg

Zeer binnenkort zetten we alle bouwnummers live. Dan krijg je inzicht in de kenmerken per bouwnummer, beelden van het ontwerp, een plattegrond en natuurlijk een indicatieve prijs. Zorg dus dat je ingeschreven staat als geïnteresseerde voor dit project én je een account hebt aangemaakt. Tot snel!

Bekijk de woningtypes