Feest in Hoef en Haag: start bouw Het Dorpshart 4H

12 februari '24

Er wordt weer een nieuw deelgebied toegevoegd aan Hoef en Haag. Op woensdag 31 januari vond een feestelijk moment plaats voor bewoners en andere betrokkenen van Het Dorpshart 4H. Het was een geslaagd feestje en we delen graag wat beelden met je. Kijk je mee?

Symbolische eerste paal Het Dorpshart 4H

In Hoef en Haag, het nieuwe dorp aan de Lek, zijn al circa 1400 woningen in aanbouw of al gerealiseerd. Binnenkort komen hier de 45 woningen van Het Dorpshart 4H bij. Alle woningen zijn verkocht en worden naar verwachting eind van het jaar opgeleverd. Om dit te vieren was er op woensdag 31 januari een feestelijk moment voor de bewoners en betrokken partijen. Wethouder Teus Meijdam van de gemeente Vijfheerenlanden verrichtte samen met Marije Gerverdinck en de toekomstige bewoners de officiële handeling. Deze bestond uit het slaan van een symbolische paal. Aansluitend was er een borrel om dit heugelijke moment met elkaar te vieren.

Over Het Dorpshart

Het Dorpshart van Hoef en Haag is een gezellige wijk en met haar dorpse karakter mede gericht op bewoners die zich thuis voelen in het sociale karakter van deze buurt. De Brink is het hart van het dorp, waar zich voorzieningen als een supermarkt, school, kinderopvang en winkels bevinden en waar plaats is voor ontmoeten.

Het parkeren vindt met name plaats op binnenterreinen. Hierdoor blijven de straten en hofjes autoluw en krijgen kinderen alle ruimte om veilig buiten te spelen. Woningen in Het Dorpshart voldoen ruim aan de laatste richtlijnen voor duurzaamheid. Alle woningen krijgen een lucht-water warmtepomp die omgevingswarmte afzuigt, comprimeert en gebruikt voor het opwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning (vloerverwarming). Ook zijn de woningen voorzien van een hoogwaardige isolatie. De bergingen in Het Dorpshart (4H) worden klimaatadaptief ingericht met een mos-sedumdak. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Ook wonen in Het Dorpshart?

Zie je jezelf ook wel wonen in Het Dorpshart? Goed nieuws! De volgende fase staat al online. Laat je gegevens achter onder het woningtype van je voorkeur. Zo houden we je de komende tijd op de hoogte van al het nieuws over Het Dorpshart 4I en ben je als eerste op de hoogte wanneer we in verkoop gaan. 

  Meer nieuws lezen
  Ook wonen in Het Dorpshart? Bekijk het aanbod