1000ste woning in dorp Hoef en Haag verkocht!

13 maart '23

Er is veel belangstelling voor wonen in het nieuwe dorp Hoef en Haag, dat al door meer dan 800 huishoudens wordt bewoond. Hoef en Haag betreft een gebiedsontwikkeling van Hoef en Haag CV, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en BPD. Op dit moment is een nieuwe mijlpaal bereikt: de verkoop van de 1.000ste woning in Hoef en Haag is een feit! De verkochte woning maakt deel uit van De Erven 4D, deel 2 en hiervoor is nu de koopovereenkomst getekend.

Directie Hoef en Haag CV

“Het is goed om te zien hoe Hoef en Haag zich zo voorspoedig heeft ontwikkeld. Dit is weer een mooie mijlpaal waar we als Hoef en Haag CV natuurlijk graag bij stilstaan, vooral in de huidige markt. Daarna kijken we uit naar het moment dat de 1000ste woning wordt opgeleverd.”

Hoef en Haag

“10 blijkt ons geluksgetal, we vonden het geluk in elkaar op de 10e, we kochten ons droomhuis in Hoef en Haag op de 10e en nu zijn we ook nog eens de 1000ste kopers in dit prachtige dorp.” Aldus de trotse kopers van De Erven 4D.

Duurzaam en klimaatadaptief

De tweede fase van De Erven 4D bestaat uit 32 duurzame eengezinswoningen, die worden gerealiseerd met milieuvriendelijke en kwalitatief hoogwaardige materialen. Met onder meer goede isolatie, zonnepanelen en vloerverwarming wordt gezorgd voor een verminderde CO2 uitstoot en een aanzienlijke verlaging van de energiekosten. De bergingen worden klimaatadaptief ingericht met een sedumdak.

Over De Erven

De Erven is een van de drie buurten binnen het nieuwe dorp Hoef en Haag en ligt het dichtst bij de Lek. De buurt heeft een eigen woonsfeer, is ruim opgezet en kenmerkt zich door een landelijk en speels karakter. Er zijn diverse boomgaarden, kleine paadjes en veel groenvoorzieningen met verschillende plekken voor recreatie en ontmoeting. De Lek ligt op loopafstand evenals de diverse voorzieningen in het Dorpshart. Parkeren kan veelal op het eigen terrein of op kleine parkeerterreintjes. Hierdoor blijven de straten en hofjes autoluw en krijgen kinderen alle ruimte om veilig buiten te spelen.

Door verschillende materialen toe te passen, ontstaat in De Erven een speels straatbeeld met een gevarieerd en dorps karakter. Het ontwerp van de huizen in de huidige fase komt van Weusten Liedenbaum Architecten. De combinatie van robuuste houten balken, en verschillende kleuren bakstenen, planken en kozijnen maakt bijna alle woningen in De Erven uniek. De architect heeft zich laten inspireren door oude boerderijen. Er is een bijzondere sfeer ontstaan door traditionele elementen te combineren met het moderne buitenleven. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen.

Het gevarieerde woningaanbod van het totaal van de 32 woningen in deze fase van De Erven, bestaat uit rijwoningen, rug-aan-rug woningen, seniorenwoningen en herenhuizen.

Over Hoef en Haag

Hoef en Haag CV (een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en BPD) ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag. In het dorp worden in de periode tot 2028 circa 1.800 woningen gebouwd. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de rivier de Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen en dicht bij hartje Utrecht. Hier woon je echt dorps-landelijk en toch vlak bij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Deze woonsferen zorgen gezamenlijk voor een aantrekkelijk woonklimaat voor een breed publiek in een nieuw, duurzaam dorp, waar gelukkig wonen en sociale cohesie worden gestimuleerd.

  Contact
  Nieuws