Denk mee over De Erven

21 december '18

Heb jij al even de wens om in Hoef en Haag te wonen, maar zat er net geen woning naar je wens bij? Je krijgt nu de mogelijkheid om met ons mee te denken over de invulling van Het Centrale Erf en straks misschien wel te wonen in een huis en buurt waar jij en je buren aan hebben mee geholpen.

De Erven is de nieuwste en laatste wijk van Hoef en Haag. Een deel van deze wijk, genaamd Het Centrale Erf, willen we samen met jou ontwikkelen. Want tenslotte ben jij als toekomstige bewoner degene waar het om draait en die precies weet waar behoefte aan is! Denk je mee met ons?

image alt

Creëer samen met ons jouw eigen ideale omgeving

We weten allemaal hoe het werkt. Een druk bestaan. Een gezin draaiende houden, een carrière die veel aandacht opeist en daarbij onze sociale contacten nog onderhouden. Het is belangrijk dat jouw huis en buurt dan een plek bieden om te ontspannen, om je thuis te voelen en een plek om het gezellig te hebben met je vrienden en buren. In Het Centrale Erf heb je nu de kans om invloed te hebben op de ontwikkeling van je nieuwe woning en woonomgeving en zo met elkaar een fijne gemeenschappelijke plek te ontwikkelen.

Het Centrale Erf (14 tot 16 woningen) binnen De Erven kan die plek worden voor jou en je gezin. Een plek die je met jouw toekomstige buren kunt ontwerpen en met voldoende ruimte voor samenzijn. Maar bovenal een plek waar je met elkaar trots op kunt zijn. Je hebt er tenslotte zelf aan meegewerkt!

Hoe werkt het?

Er worden 3 sessies georganiseerd, waarin per sessie 3 thema's behandeld: Groen, Wonen en Samen. Samen met andere belangstellenden geef je de architect, stedenbouwkundige en ontwikkelaar input om deze plek te ontwikkelen. Na iedere sessie werken zij het ontwerp verder uit en proberen zoveel mogelijk aan jouw wensen tegemoet te komen. Voordat de volgende sessie begint, krijg jij een terugkoppeling en bepaal je of je betrokken blijft. Na de 3 sessies wordt het ontwerp afgerond en wordt de verkoop voorbereid.

Binnen de thema's vallen bijvoorbeeld onderwerpen als: welke voorkeur voor architectuur is er? Ook kun je meedenken over de inrichting van het erf waar de woningen aan komen te liggen. Wil je bijvoorbeeld een grote gezamenlijke tuin, een speelplek, een boomgaard of iets anders? 'Samen doen en samen leven' komt tijdens alle sessies aan bod. Interessante onderwerpen om over mee te denken!

Laat je vast inspireren

Laat je vast inspireren door 2 voorbeelden die wij hebben gemaakt. Je kunt meedenken over de groenvoorzieningen, de woningen en het gezamenlijke erf. Wie weet kom jij wel met een nog veel beter idee en kunnen we binnenkort die versie uitwerken. 

Heb je interesse om mee te doen?

Heb je eventueel interesse om met ons mee te denken? Like dan Het Centrale Erf (zie onderstaande afbeelding). Door dat te doen geef je aan dat je interesse hebt om met ons mee te denken. Vanaf dat moment wordt je op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen. Je ontvangt zo snel mogelijk een programma (3 avondsessies), een handboek co-designing en alle aanvullende informatie. 

Like Het Centrale Erf
  Bekijk de planning
  Like Het Centrale Erf