Maak van je kleine kamer iets groots

18 september '21

Ken je dat? Zo'n kleine ruimte in je woning waar je eigenlijk niets mee doet. Een ruimte die eerder dienst doet als opslagruimte voor allerlei vergeten spullen en rommeltjes. Zonde van de ruimte toch? Want misschien is zo’n kleine ruimte helemaal niet nutteloos en kun je er veel meer mee dan je denkt. Hieronder bespreken we enkele manieren waarbij je van een kleine ruimte toch iets groots kunt maken.

Jouw thuiswerkplek

Een werkplek in je woning is meestal een plek waar niet al teveel aandacht aan wordt besteed. Een saai, klein kamertje op de 1e verdieping bijvoorbeeld. Of een donker bureau, dat tegelijkertijd een verzamelplaats is voor andere spullen die je nergens anders kwijt kan. Soms krijgt zo’n thuiswerkplek niet eens een eigen kamer en wordt het een afgedankt hoekje… ergens in de keuken of in de hal.

image alt

Een cosy werkruimte

Toch verdient zo’n home office veel meer dan dat. Dus waarom zou je van dat kleine kamertje in je woning geen volwaardig bureau of studieruimte maken? Zorg voor genoeg lichtinval. Maak er iets gezelligs van. Een likje verf doet al wonderen.

Maar je kunt gerust ook een stapje verder gaan. Bekleed één wand met fotobehang bijvoorbeeld. Kies een foto die een verhaal vertelt. Wellicht is dat een plek waar je volledig tot rust komt. Of misschien geeft de foto een beeld van het werk dat je doet.

Je home office verdient meer

Voeg een boekenrek toe of hang een aantal boekenplanken aan de muur. Zet er allerlei accessoires op waarvan de kleuren matchen, zoals fotolijstjes, een wandklok, beeldjes of kleine kamerplanten. Of kies eens voor een andere bureaustoel. Een designstoel of een bureaustoel in een felle kleur geeft je werkplek meteen een nieuwe look. Zorg er in ieder geval wel voor dat hij een goede ondersteuning biedt. Zeker als je een aantal uren per dag aan je werktafel zit. En dan the finishing touch; hang een magneet- of prikbord op en voeg een grote kamerplant toe. Zo komt jouw bureau meteen tot leven.

image alt

Al aan een inloopkast gedacht?

Heb je al eens aan een inloopkast gedacht? Een geweldige oplossing voor een ongebruikte kleine kamer. Creëer lekker veel schappen voor alle truien, T-shirts en shorts en maak er de ideale plek van om overhemden, bloezen, jurken en blazers netjes op te hangen. Hier en daar voeg je een mand toe waarin je losse spullen sorteert. Denk ook aan een plank voor accessoires, zoals hoeden, petten en handtassen. Daarnaast is een aparte schuif voor kleine accessoires, zoals sokken, stropdassen, juwelen en/of riemen ook altijd een leuk en praktisch idee. En onderin de kast komen natuurlijk de schoenen. Misschien is naast de inloopkast zelfs nog plek voor de strijkplank en het strijkijzer! Zo groots kan een kleine kamer dus zijn.

image alt

Start to sport inhouse

Een abonnement op de sportschool is vaak niet goedkoop. En wat je maandelijks betaalt aan de gym of fitness kun je ook investeren in een eigen sportruimte. Laat je creativiteit de vrije loop bij de inrichting van je eigen ‘sportzaal’ en kies voor kleuren die je energie geven. Of werk met warme materialen zoals hout.

Een paar sportmatten op de vloer, losse gewichten, een hometrainer of fitness-step, spiegelwand en wellicht een stevige stang aan het plafond. Zo creer je in no-time je een eigen gym- of fitnesszaal in huis! Nu heb je geen excuus meer om niet te sporten en na een uurtje intensieve lichaamsbeweging kun je meteen weer verder aan de slag. Ideaal!

Lekker praktisch: een logeerkamer

Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Vrienden of familie op bezoek en natuurlijk gezellig een hapje en een drankje erbij. Soms is het zó gezellig dat het erg laat wordt. En dan is het fijn als je een extra slaapplek hebt. Plaats een slaapbank in de kleine ruimte die je nu over hebt. Zodra iemand blijft overnachten, bouw je de bank om tot een bed. Zo hebben je gasten wat privacy en een woonkamer zonder matrassen is ook wel prettig. En op die manier krijgt je vergeten ruimte meteen een echte functie.

Functionele mancave of hobbykamer

Je hebt die verloren ruimte nu toch, dus waarom maak er geen echte mancave of hobbykamer van? Een plek van waar je lekker kunt gamen, alleen of met vrienden. Sluit de gameconsole aan op een smart-tv, zo creëer je meteen een extra plek om je favoriete serie te kijken als deze niet in de smaak van je partner valt. Of doe weer eens een offline game. Een dartbord aan de muur van de hobbykamer staat ongetwijfeld garant voor vele uren actief spelplezier. Misschien is er zelfs wel plaats voor een kleine koelkast voor een verfrissend drankje tussendoor. Wedden dat het een plek wordt waar je plots veel meer uren doorbrengt dan vroeger?

  Contact
  Nieuws