Gasloos wonen in Het Centrale Erf

4 maart '20

We nemen gas terug: in Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en bij het koken. In 2050 moeten we allemaal gasloos wonen. Nieuwbouwprojecten waarvan de bouwvergunning na 1 juli 2018 wordt aangevraagd, zoals bij Het Centrale Erf, lopen daar alvast op vooruit: daar is - vanuit een wettelijke verplichting - zelfs geen aansluiting meer op het aardgasnet.

De voordelen van gasloos wonen

Alternatief voor gas in Het Centrale Erf

Gelukkig zijn er hele comfortabele en duurzame alternatieven om je woning en water te verwarmen! In de woningen van Het Centrale Erf doen we dat met een bodemwarmtepomp. Heb je een nieuwbouwwoning op het oog met een bodemwarmtepomp? Bekijk dan de animatie waarin schematisch wordt uitgelegd wat dit inhoudt voor jouw nieuwbouwwoning!

Gunstig voor de portemonnee

Door het gebruik van een bodemwarmtepomp en het koken op inductie is er geen gasaansluiting in de woningen. Hiermee zijn de woningen helemaal klaar voor de toekomst! En dat is wel zo’n prettig idee. Maar gaat dan de elektriciteitsrekening niet enorm omhoog?

Laten we allereerst voorop stellen dat je al direct bespaart doordat je niet op het gasnet aan hoeft te sluiten. Daarnaast is een bodemwarmtepomp een zuinige manier van je woning verwarmen in vergelijking met traditionele verwarmingsketels op gas. Maar het belangrijkste is dat iedere woning in Het Centrale Erf over zijn eigen zonnepanelen beschikt. Dit scheelt in de elektriciteitsrekening, iets wat je als bewoner zeker gaat merken! 

Kortom, een gasloze nieuwbouwwoning in Het Centrale Erf is niet alleen toekomstbestendig, maar is ook nog eens gunstig voor de portemonnee. Terwijl je heerlijk geniet van een zonnige middag in je tuin, zijn de panelen op het dak hard aan het werk voor de energie in jouw woning. Dan zit je toch nóg lekkerder?

  Meer nieuws over de Erven
  Naar de woningen