Generatiewonen nieuwe stijl in Het Centrale Erf

12 maart '20

Herinner je de televisieserie ‘Oppassen’ nog? Twee werkende ouders met hun kinderen en twee opa’s onder één dak. Een gezellige boel was dat. De opa’s die met plezier oppasten op hun kleinkinderen, zodat beide ouders makkelijk fulltime konden werken. Dat is wat men noemt ‘generatiewonen’.

Het aantal families dat kiest voor generatiewonen groeit. Het klinkt ook ideaal. Je kan makkelijker voor elkaar zorgen en elkaar helpen. En bovendien veel plezier beleven aan elkaar aanwezigheid. Opa’s en oma’s helpen met oppassen maar andersom helpen de kinderen met klusjes die opa en oma niet meer zo goed kunnen.

image alt

De voordelen van generatiewonen

Met meerdere generatie bij elkaar in de buurt wonen zorgt er ook voor dat de kleinkinderen op een hele natuurlijke manier contact hebben met hun grootouders. In plaats van ‘op bezoek gaan’ is het heel laagdrempelig om even gedag te gaan zeggen, gezellig een kopje thee te drinken of samen een boekje te lezen en even te spelen. Win-win voor iedereen

En wat dacht je van kostenbesparing? Na school even naar opa en oma voor de eerste uurtjes opvang tot aan het eten. Of papa en mama die eindelijk weer eens samen wat tijd kunnen besteden omdat de grootouders nooit ver weg zijn zonder dat je een oppas hoeft te betalen.

Maar.. het kan ook lastig zijn. Iedereen moet namelijk een stukje privacy inleveren en je wilt natuurlijk ook niet dat zorgen voor elkaar voelt als een verplichting.

image alt

Generatiewonen in Het Centrale Erf

In Het Centrale Erf is generatiewonen net even anders. De drie generaties wonen hier namelijk niet in één huis maar wel heel dichtbij elkaar. De woningen zijn verbonden door een centrale binnentuin, net als een gezellig hof waar je makkelijk met elkaar contact hebt. Op deze manier heeft iedereen zijn eigen privéleven, maar als iemand hulp nodig heeft, kind, ouder of grootouder, dan is dat makkelijk te regelen door de minimale afstand.

In Het Centrale Erf komen acht levensloopbestendige woningen met woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer op één woonlaag en een vrij indeelbare eerste verdieping. Daarnaast komen er zeven ruime ééngezinswoningen met een eerste en tweede verdieping. Er is nog veel vrijheid in de manier waarop jij de woning wilt indelen. Ideaal dus als je houdt van keuzevrijheid maar wel alvast rekening wilt houden met de jaren die komen. Dit noemen wij, generatiewonen nieuwe stijl!

Wonen in het Centrale Erf

Geïnteresseerd in deze gezellige manier van wonen? Neem dan een kijkje op de woningpagina en geef alvast jouw voorkeur aan met het hartje naast de woning. Zo zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in het verkoopproces van Het Centrale Erf.

Het Centrale Erf Bekijk de woningen
Lees meer Nieuws Het Centrale Erf