5 jaar Hoef en Haag

Hoef en Haag bestaat dit jaar 5 jaar en dat gaan we flink vieren! Noteer maar vast in je agenda dat je van 12 tot 18 juni iets te doen hebt, want dan vieren we feest! Hoe, wat, wanneer en hoe laat? Dat gaan we de komende weken met je delen op deze pagina en op onze Facebook en Instagram pagina of blader alvast eens door de feestkrant.

 

12 juni 2022

Opening feestweek

Ontbijt voor heel Hoef en Haag, aangeboden door PLUS supermarkt en De Keuken van Hoef en Haag

image alt

Opening feestweek

Op 12 juni is het zover, de opening van de feestweek in verband met ons 5-jarig bestaan.

Hoe leuk zou het zijn om met alle inwoners van Hoef en Haag, groot en klein, jong en oud aan de ontbijttafel te zitten? Het ontbijt wordt ons aangeboden door onze nieuwe aanwinst in het dorp, supermarkt De PLUS! En een heerlijk kopje koffie of thee tijdens het ontbijt? Dit wordt ons aangeboden door De Keuken van Hoef en Haag!

Het ontbijt wordt officieel geopend en de lustrumeditie van het “Leef” magazine wordt uitgereikt.

Dit wil je toch niet missen?
Altijd al een beschuitje willen eten met je overbuurman? Dit is je kans. Tag je buurtgenoten, schrijf je in en dan zien we jullie zondag 12 juni om 10.00 uur aan de ontbijttafel op De Brink!

Aanmelden voor ontbijt
image alt

Live muziek op De Brink

Na de feestelijk opening ’s op zondag 12 juni ‘s morgens met het ontbijt, heb je misschien nieuwe leuke contacten opgedaan of eindelijk weer eens bij gekletst met buurtbewoners. Dit smaakt naar meer! En dat kan.

Van 15.00 -17.00 uur organiseren wij een ontspannen pop, jazz en soul muziek borrel op De Brink. Denk aan liedjes van Eva Cassidy, Stacey Kent, Diana Krall, Caro Emerald, Ella Fitzgerald, Stevie Wonder, Trijntje Oosterhuis, Anita Baker, Norah Jones en nog veel meer. Dit repertoire wordt gezongen door Sas Zingt!

Kom gezellig naar de Brink, neem je vrienden en kennissen mee en geniet heerlijk op het terras van de muziek. Wie weet gaan de voetjes zelfs nog wel even van de vloer!

De Keuken van Hoef en Haag is aanwezig op de Brink met een bar en zorgt voor hapjes en drankjes. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig en consumpties zijn voor eigen rekening.

13 juni 2022

Lokale kunst & cultuur

Maandag 13 juni tijdens de feestweek presenteren wij de lokale kunst & cultuurdag.

image alt

Open Gallary

Lokale kunstenaars gezocht!

Welke lokale kunstenaar heeft er altijd al eens gedroomd zijn of haar werk tentoon te stellen, maar tot op heden nog niet eerder gedaan? Grijp je kans! We bieden je de mogelijkheid om op maandag tussen 11-18 uur je werk tentoon te stellen aan het grote publiek. Dit doen we in De Keuken van Hoef en Haag, die speciaal voor deze gelegenheid haar locatie beschikbaar heeft gesteld.

Er is beperkt ruimte, dus neem snel contact met ons op, om je plekje te bemachtigen. Heb je een vraag of wil je al aanmelden, mail dan naar feestweek@onshoefenhaag.nl

Onder het genot van een kopje koffie met vers gebak kun je lokale kunst bewonderen. Altijd al willen weten of er inwoners met dezelfde passie in Hoef en Haag wonen? Kom dan langs!

*Aan het tentoonstellen zijn geen kosten verbonden.
*Consumpties zijn voor eigen rekening.

image alt

De schat van Hoef en Haag

Misschien woonde je al in Hoef en Haag en ken je het verhaal, maar voor de nieuwste inwoners vertellen we het verhaal van de schat van Hoef en Haag graag nog eens.

Begin 2018 in Hoef en Haag, is er een bijzondere archeologische vondst gedaan. Bij het graven van een smalle leidingsleuf werd een aardewerken pot vol met zilveren en gouden munten opgegraven. Het regende letterlijk en figuurlijk munten!

Een deel van deze schat is nu te bewonderen in het Stedelijk museum in Vianen. Het museum gaat op maandag 13 juni van 12.00 tot 17.00 uur speciaal open voor geïnteresseerden in deze schat en wij bieden je de mogelijkheid om gratis een bezoek te brengen aan het Stedelijk Museum in Vianen.

Je krijgt dan een speciale rondleiding door Werner van den Belt, conservator van het Stedelijk Museum en er wordt door BPD Kunst & Cultuur van alles verteld over deze muntenschat. Het bezoek is op deze dag gratis, wel is het belangrijk dat je hiervoor even aanmeldt. Dan zorgen wij ervoor dat op 13 juni de kaarten voor je klaarliggen in De Keuken van Hoef en Haag!

Aanmelden voor museumbezoek
15 juni 2022

Kindermiddag

Op woensdag 15 juni vieren wij samen met alle kinderen die het leuk vinden de 5e verjaardag van Hoef en Haag 5! Dat doen we door een gezellige kindermiddag te organiseren op De Brink, inclusief wat lekkers tijdens de pauzes.

Programma kindermiddag

14.30 uur: De grote Igor Krulsnor familieshow
De in zijn land Verweggistan wereldberoemde goochelaar Igor Krulsnor, reist voor de viering van het 5-jarig bestaan speciaal af naar Hoef en Haag.

Igor Krulsnor laat eerst in zijn show zijn beste uitvindingen zien. Zo heeft hij een spectaculaire uitvinding voor kinderen die last hebben van snurkende ouders. Ook zal hij het geheim prijsgeven hoe het komt dat er in zijn land geen concentratieproblemen bestaan bij kinderen.

15.30 uur: Magische workshop
In het tweede deel zal Igor een paar van zijn beroepsgeheimen verklappen. Dat is heel bijzonder, want dat mag alleen met toestemming van het ministerie van Magische Zaken van Verweggistan. Maar de goedkeuring is binnen. Zin in een gezellige maffe goochelshow? Mis Igor Krulsnor dan niet! Heb je zin om je vader of moeder eens flink in de maling te nemen? Doe dan mee met de workshop.

Reacties van het publiek:
“Dit had ik jaren eerder moeten weten”, (Max, 5 jaar)
“Waar is de nooduitgang”, (opa Jan, 83 jaar)

Hoef en Haag Vianen

15.45 uur: Beatz DanceStudio TikTok dansworkshop
Samen met alle kinderen gaan wij er een megafeest van maken. Lekker opwarmen op de hippe TikTok nummers en daarna een echte choreografie instuderen.

16.15 uur: Einde kindermiddag
Aan het eind van de middag zetten wij een toffe show neer voor alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en iedereen die wilt komen kijken. Wil jouw zoon of dochter lekker bewegen of echt leren dansen, kom dan vooral gezellig langs om mee te doen met onze workshop.

Iedereen is welkom en wij hopen jou woensdag 15 juni ook te zien. Inschrijven is niet nodig.
Tot dan!

17 juni 2022

Hoef en Haag run 2022

Heb je altijd al samen met je kind, vriend, buurvrouw of partner mee willen doen aan een estafetterun? Of wil jij je tijd op de 5KM of 10KM verbeteren tijdens een hardloopwedstrijd? Dan is dit je kans! Zet vrijdag 17 juni alvast in je agenda!

image alt

Hoef en Haag run 2022

Heb je altijd al samen met je kind, vriend, buurvrouw of partner mee willen doen aan een estafetterun? Of wil jij je tijd op de 5KM of 10KM verbeteren tijdens een hardloopwedstrijd? Dan is dit je kans! Zet vrijdag 17 juni alvast in je agenda!

Ter ere van het 5-jarig jubileum van Hoef en Haag organiseren we een hardloopwedstrijd mét officiële tijdswaarneming! Je kan je voor drie onderdelen inschrijven:
1: Estafetteloop van 2x 2,5 KM (jij loopt 2,5KM en je partner ook)
2: 5KM
3: 10KM

Programma
17.00 uur – verzamelen bij de Keuken waar je je shirt en bidon kan ophalen
17.30 uur – start warming-up
18.00 uur – start Hoef en Haag run

De route loopt geheel door Hoef en Haag. Vergeet dus niet onderweg te zwaaien naar je buurtgenoten. We starten en finishen bij de Keuken.

Kosten
De kosten voor deelname zijn €15,- per persoon inclusief origineel echt Hoef en Haag hardloopshirt en een bidon!

Let op: inschrijven kan tot en met 16 mei 2022.

Wist je dat de winnaars van alle drie de onderdelen naar huis gaan met de Hoef en Haag run wisselbeker? Start jij al met oefenen? We zien je inschrijving graag tegemoet.

Inschrijven
18 juni 2022

Zomerweidedag & Foodtruckfestival!

Een feestweek zonder eindfeest, is natuurlijk geen feestweek én daarom pakken wij groots uit op zaterdag 18 juni met de Zomerweidedag & Foodtruckfestival!

image alt

Zomerweidedag & Foodtruckfestival!

We starten deze dag met dé Zomerweidedag. Deze dag is in dit lustrumjaar extra bijzonder! Naast de o zo gezellige ondernemersmarkt die boordevol leuke kraampjes staat van onze lokale ondernemers, sport en spel wat ook weer groots aanwezig is voor de kinderen én de heerlijke eettentjes, hebben wij dit jaar een echte kinderboerderij, professionele workshops van Bob Ross én als uitschieter een echte magie show van niemand minder dan Steven Kazan!! 

Alsof het nog niet genoeg is, vindt er op de Brink ’s middags een mini-kermis plaats én aansluitend organiseren we een foodtruckfestival op De Brink! Deze avond staat in het teken van eten, drinken, muziek en vooral gezelligheid. Een avond om niet meer te vergeten met een spectaculaire act én een te gekke band! Welke band en wat voor act? Dit houden we nu nog even lekker geheim.

Zowel toegang tot de Zomerweidedag als het Foodtruckfestival is gratis, wel graag even aanmelden. 

Aanmelden zomerweidedag
  Nieuws
  Contact