Ga op ontdekkingsreis in Hoef en Haag

Hoef en Haag is anders dan alle andere nieuwbouwprojecten die je kent. Dat begint al met het wonen in een nieuw dorp aan de Lek. Wonen aan de Brink in het hart van Hoef en Haag is natuurlijk écht heel bijzonder. Je wandelt zo naar plas Everstein, eet een ijsje langs de Meander of drinkt een kop koffie op het terras aan de Brink.

Maar ook de reis er naartoe is bijzonder. Van eerste kennismaking tot en met de oplevering van je nieuwbouwwoning doorloop je namelijk een aantal stappen. Op elk punt in het traject kun je persoonlijke en financiële keuzes maken en zo je eigen woning vormgeven. Wij helpen je bij elke stap in het proces zodat jij je kunt richten op de leuke dingen van een nieuw huis. Je leest het hierna in onze reisbeschrijving.

Stap 01: De reis begint

Het project is volop in voorbereiding en de start verkoop staat gepland in mei 2017. Maar voor het zover is wil je natuurlijk weten wat je straks allemaal kunt verwachten. Je ontdekt het in stap 1.

Ben jij klaar voor de reis naar je ultieme droomwoning? Bekijk dan nu alvast de artist impressions van de woningen. Kies vervolgens de nieuwbouwwoning die het beste bij jou past en schrijf je in als belangstellende! Wij houden je dan op hoogte over de start verkoop, de toewijzingsprocedure en alle verdere bijzonderheden.

In deze stap:

Stap 02: Kom sfeer proeven en laat je inspireren en adviseren

Je bent al lekker op weg. Je hebt een beeld gekregen van je bestemming en je bent enthousiast. Omdat je je als geïnteresseerde hebt ingeschreven, ontvang je een uitnodiging voor de start verkoop.

In mei 2017 gaan de ‘28 woningen aan de Brink’ in verkoop. Je krijg van ons een uitnodiging voor de start verkoop in onze Woonwinkel, aan de Voorstraat 45 in Vianen, waar de start verkoop plaatsvindt. Tijdens de start verkoop zijn de makelaars aanwezig die antwoorden hebben op al je vragen. Ook is de woonadviseur van Bam Wonen aanwezig. Zij geeft je alle informatie over de bouwkundige opties en indelingsmogelijkheden van jouw nieuwe plek. De adviseurs van Eigen Huis (keukens en badkamers) geven je deze avond meer informatie over de keuken en het mooie afwerkingsniveau van de badkamer en het toilet.

Voordat je je definitief inschrijft voor een woning is het natuurlijk goed je eerst uitgebreid te oriënteren op je financiële mogelijkheden. Zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan als je een woning krijgt toegewezen. Kijk daarvoor alvast eens op hetkangewoon.nl of de Rabobank, voor een slimme hypotheek op maat.

In deze stap:

 • Kom je naar de start verkoop in mei en laat je je uitgebreid informeren
 • Reken je uit wat er voor jou financieel mogelijk is
 • Schrijf jij je online in voor de nieuwbouwwoning van jouw keuze
 • Ben jij één van de gelukkigen? Je hoort het circa anderhalve week na start verkoop

Stap 03: Je bestemming is bekend

Het is zover. Je bestemming is nu bekend. Je hebt een woning toegewezen gekregen en nu kun je echt aan de slag. Je ontvangt een uitnodiging voor een eerste gesprek met de makelaar en de hypotheekadviseur

Hoe verder?

 • Je hebt een huis toegewezen gekregen, je bestemming is bekend
 • Je ontvangt een uitnodiging voor een gesprek met de achtereenvolgens;
  A. de makelaar voor een 1e gesprek waarin je een uitleg ontvangt van het project, jullie woning en alle verdere bijzonderheden
  B. de onafhankelijke hypotheekadviseur voor het bepalen van de voor jou beste financiering

Stap 04: Voor je definitief vertrekt; de inloopavond

Je hebt alle stukken van de makelaar ontvangen. Voordat je in het 2e gesprek met de makelaar de koopovereenkomst ondertekent adviseren we je vast na te denken over de indeling en afwerking van de woning. Met de uitgebreide koperskeuzelijst kun je nu alvast (in grote lijnen) bepalen of je gaat voor de uitbouw, de dakkapel of zolderindeling en kun je deze wensen meenemen in de koop-/aannemingsovereenkomst van je woning. Hierdoor kun je jouw wensen meenemen in je hypotheek. Zo wordt je huis niet alleen helemaal naar jouw smaak gemaakt, maar is deze, tegen maandelijks relatief lage extra lasten, bij oplevering grotendeels klaar. En je wensen vallen allemaal onder (SWK) garantie, ideaal toch?

Inloopavond:

Om je te helpen bij je eerste keuzes en vragen te kunnen beantwoorden verzorgen we een inloopavond in de Woonwinkel te Vianen. Tijdens deze avond kun gericht meer- en minderwerk vragen aan ons voorleggen. Hiervoor ontvang je automatisch een uitnodiging. Zo arriveer je goed voorbereid op je eindbestemming. Daar gaan we voor!

In deze stap:

 • Stel je de laatste vragen over de koperswensen tijdens de inloopavond
 • Regel jij je financiering inclusief meerwerk

Stap 05: Je kunt vertrekken, de ondertekening

In deze fase ontvang je de uitnodiging voor het 2e gesprek bij de makelaar. In dit gesprek wordt de koop- en aannemingsovereenkomst ondertekent en ontvang je een (digitale) map met alle verkoopinformatie over specifiek jouw nieuwe eindbestemming: Jouw nieuwe huis in Hoef en Haag. We zijn goed voorbereid onderweg!

Stap 06: Je bent onderweg. De woonadviseur

Als 70% van de woningen verkocht is en de omgevingsvergunning onherroepelijk is start de bouw. En ondertussen zet jij de puntjes op de i.

De woonadviseur nodigt je in deze fase uit voor een gesprek bij Bam Wonen. Zij begeleidt je bij de definitieve (bouwkundige) opties en woonwensen helemaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie, zoals een zolderindeling met 1 of 2 slaapkamers, een laundry-ruimte, 2e douche of een leefkeuken met vloerverwarming. Wij hebben alvast diverse indelingsvarianten voor je uitgewerkt. De hele koperskeuzelijst wordt met je doorgenomen. Zo kies jij je opties en woonindeling aangepast op jouw persoonlijke (gezins)situatie.

De woningen zijn al voorzien van een keuken Van Eigen Huis te Amersfoort, die is voorzien van Siemens apparatuur. Bij Eigen Huis kun je ook gelijk tegelwerk en sanitair voor je badkamer en het toilet bekijken. Wil je het anders? Dat kan natuurlijk. De adviseurs zijn je er graag bij van dienst.

In deze stap:

 • Bepaal je de definitieve bouwkundige opties en indeling van je woning in een individueel gesprek met je woonadviseur van Bam Wonen
 • Wordt je uitgenodigd bij Eigen Huis voor je keuken en badkamer
 • We kondigen de start bouw aan als 70% van de woningen verkocht is en de omgevingsvergunning onherroepelijk is
 • Je gaat naar de notaris voor de overdracht van de grond en het transport van de hypotheek

Stap 07: De bestemming komt in zicht. Je huis wordt gebouwd.

In deze laatste fase gaat de bouw van je woning van start. Je hebt alles geregeld, je bestemming komt in zicht. Je wordt uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de start bouw en daarna houden we je constant op de hoogte van de vorderingen door middel van nieuwsbrieven en Facebook. Ook wordt je uitgenodigd voor kijkdagen op de bouw om te zien hoe je woning vordert en wie weet, ontmoet je dan al je nieuwe buren.

In deze fase:

 • Je ontvangt een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de start bouw
 • Je ontvangt geregeld foto’s van de voortgang van de bouw
 • Worden er kijkmiddagen georganiseerd om te kijken hoe jouw woning gebouwd wordt
 • Je bestemming komt in zicht!
Benieuwd naar het tijdschema? Bekijk de planning
Wonen in het Dorpshart? Naar de woningen