Bouw Landgoed Hoevesteijn gestart

28 september '22

De kroon op Het Lint is met de bouw van het stijlvolle appartementencomplex, genaamd Landgoed Hoevesteijn, gisteren officieel gestart. Landgoed Hoevesteijn bestaat uit 17 appartementen, met luxe uitstraling, verdeeld over vier woonlagen en beschikt over royale 3- en 4 kamerappartementen. Geheel geïnspireerd op de Oud-Hollandse architectuurstijl. Hier staat alles in het teken van luxueus, comfortabel en onbekommerd wonen in het groen. Landgoed Hoevesteijn is een ontwerp van Zeinstra Veerbeek Architecten en Adviesbureau Haver Droeze en de bouw is in handen van Reinbouw B.V.

Wethouder Teus Meijdam

“Het dorp Hoef en Haag krijgt steeds meer vorm. Ik ben vereerd het startsein te mogen geven van deze kroon op het Lint. Samen bouwen we aan een prachtig dorp waar iedereen plezierig kan wonen en verblijven.”

Jeroen Officier, directie Hoef en Haag CV

“Landgoed Hoevesteijn is een echte eye-catcher in en voor Hoef en Haag. Fijn om met de bouw van dit mooie appartementengebouw ook weer een nieuwe doelgroep een plek te kunnen bieden in het nieuwe dorp aan de Lek. “

Over de wijk Het Lint

Het Lint fase vier wordt gebouwd in de verfijnde bouwstijl ‘fin de siècle’ stijl met rijk gedecoreerde gevels. De luxe en schoonheid van deze architectuurstijl zie je terug in de detaillering en ornamenten van het metsel- en houtwerk. Echt buiten wonen doe je in Het Lint. Ruim, landelijk én met veel water om je heen van plas Everstein en de Meander. Wonen in het Lint betekent een afwisseling van woon- en architectuurstijlen in een dorps karakter met een ruime keuze aan verschillende woningtypes en groottes. Opvallend aan Het Lint is dat alle woningen een ruime voor- en achtertuin hebben én dat veel woningen de gelegenheid bieden voor parkeren op eigen terrein. Dorps wonen maar dan met alle mogelijkheden van nieuwbouw.

Duurzaam landgoed

Landgoed Hoevesteijn is gelegen in een groene en natuurrijke omgeving. Duurzame installaties, zoals verwarming en koeling via een bodemwarmtewisselaarsysteem en de voorbereidende voorzieningen voor het laden van elektrische auto’s mogen dan ook niet ontbreken. De benodigde energie van het appartement wordt volledig opgewerkt met zonnepanelen (BENG 2=0).

BIM Legal

Met behulp van prijswinnende innovatieve technologie BIM Legal, is het voor de kopers mogelijk gemaakt om met behulp van een 3D woningconfigurator het complex van alle kanten goed te bekijken en te beoordelen. Ook het is het mogelijk om de bezonning van de appartementen te simuleren door het instellen van een specifieke datum en tijd. Daarnaast is de woningconfigurator in Landgoed Hoevesteijn het eerste appartementencomplex in Nederland, waarbij BIM Legal is ingezet om de inhoud van alle juridische documenten, visueel inzichtelijk en begrijpelijk te maken.

Naar de woonconfigurator
  Nieuws
  Contact