Esmeralda zit helemaal op haar plek in Het Lint

16 juni '20

“Of ik het zou aanraden om in Het Lint te gaan wonen? Absoluut, zeker als je houdt van ruimte, groen en een dorpse sfeer”. Aan het woord is de 29-jarige Esmeralda Philippi. Al 2,5 jaar woont ze met veel plezier samen met haar vriend in Het Lint, in Hoef en Haag. “Wij zitten hier helemaal op onze plek.”

Test

Wonen in Het Lint

Esmeralda is geboren en getogen in Hagestein, vlakbij Hoef en Haag. “Mijn vriend en ik wilden in eerste instantie al reageren op de eerste fase van Hoef en Haag in het Dorpshart. We besloten toch te wachten, totdat we zagen dat Het Lint gebouwd zou worden. De beelden die we zagen, spraken ons zo aan dat we ons direct hebben ingeschreven voor de eerste fase van Het Lint, in Het Blokland. En daar hebben we absoluut geen spijt van.”

Het beloonde geduld

“Waarom Het Lint ons zo aansprak?”, herhaalt ze de vraag. “Omdat het zo ruim is opgezet. Ook is er veel groen en er zijn allerlei verschillende soorten huizen. Ook de plek en de omgeving vinden we top. De Put van Hagestein ligt naast ons huis en er lopen meerdere korte tussendoor weggetjes naar Hagestein”.

Vertrouwde dorpse rust

Hoewel ze al 2,5 jaar niet meer in ‘haar’ Hagestein woont, is ze er letterlijk en figuurlijk dichtbij. “Alles wat in Hagestein deel uitmaakte van ons leven, zit nog steeds om de hoek. Ik vind het vooral fijn dat we nog steeds in een dorps sfeertje wonen. Het is heerlijk rustig en we horen soms nog steeds de kerkklok van Hagestein luiden. Dat voelt heel vertrouwd, want ik hoorde dat al toen nog ik een klein kind was. En nog steeds horen we de vogels fluiten en af en toe wat gezellig, dorps geroezemoes.”

Foto 2

De sfeer in Het Lint

Naast de dorpse sfeer is er meer dan genoeg ruimte om je eigen leven te leiden, vindt Esmeralda. “Wij hebben niet heel veel contact met andere buurtgenoten, maar iedereen zegt elkaar gedag. Van gezicht ken je iedereen en af en toe maken we een praatje. En je voelt een soort buurtpreventie. Bij een vreemde of verdachte situatie houden wij het voor elkaar in de gaten. Dit gebeurt heel spontaan en dat vind ik enorm fijn. Voor de rest kennen wij wat buurtgenoten vanuit onze jeugd, wat het extra leuk maakt. Kortom, wij zijn voorlopig niet van plan op dit heerlijke stekje te verlaten!”

Iets voor jou?

Wil jij ook in Het Lint wonen? Dan hebben we goed nieuws: we verwachten medio juli te starten met de verkoop van fase 3. Bekijk snel het woningaanbod en klik op het hartje naast de woning om je voorkeur door te geven voor een bouwnummer? Heb je nog geen Mijn Eigen Huis account? Maak er dan snel een aan en blijf op de hoogte van het verkoopproces. 

Bekijk de woningen in Het Lint
Vragen? Neem contact met ons op
Meer weten over Het Lint? Lees hier meer