Hoe verloopt de verkoopprocedure?

17 september '18

Medio oktober gaat de laatste fase van Het Tabakserf in Elst in verkoop. We leggen graag alvast aan je uit hoe de inschrijving in zijn werk gaat en hoe we de woningen vervolgens toewijzen. 

Inschrijven volledig digitaal via Mijn Eigen Huis account

Op het moment dat de verkoop start kun je alle stukken die je nodig hebt om een keuze te kunnen maken voor een van de woningen bekijken via jouw Mijn Eigen Huis account en op de website. Denk hierbij onder andere aan de digitale verkooptekeningen, de meer- en minderwerklijst, de technische omschrijving en de juridische stukken. Deze informatie is eenvoudig te downloaden. Je kunt alle stukken dus thuis vanaf de bank bekijken wanneer jou dat uitkomt.

>> Hoe maak ik een account aan?

Nadat je de stukken hebt doorgenomen, geef je online je voorkeur voor je favoriete woning(en) door via de Mijn Eigen Huis omgeving. Hier hoef je alleen nog maar je 5 meest favoriete bouwnummers op te geven. Gegevens over jezelf, die je al eerder hebt aangegeven, staan al ingevuld. Eventuele nog ontbrekende gegevens kun je aanvullen. Handig toch? 

Je voorkeuren kun je doorgeven tot aan de zogenaamde sluitingsdatum. Dat is de uiterste datum waarop alle inschrijvingen van belangstellenden bij ons binnen moeten zijn. Welke datum dat precies is, hoor je zodra de verkoop start.

De toewijzing

De inschrijving sluit 1 week na de start verkoop. Daarna wijzen we de woningen toe op basis van de voorkeuren. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

1) Aantal kandidaten per bouwnummer
Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten op dat bouwnummer, dan volgt een 2e beoordeling.

2) Financiële check
Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Dat geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door  een brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft.

Let erop dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor de jouw gewenste woning kunt lenen. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.
>> Waarom een financiële check?


3) Aanmeldduur
Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze allemaal de financiële check hebben doorlopen, kijken we tenslotte naar het moment van aanmelden als belangstellende voor het betreffende project. De woning wordt uiteindelijk toegewezen aan degene die als langste staat aangemeld voor die betreffende fase.

Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel ons als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner, een voordeel.

Optie

Na de toewijzing krijg je bericht of je je favoriete woning toegewezen hebt gekregen. Als er een woning aan jou is toegewezen dan zie je dat ook in jouw winkelwagentje in je Mijn Eigen Huis account. Vervolgens heb je één week de tijd om te beslissen of je gaat kopen. Eigenlijk is dit het moment dat de aanschaf van jouw droomhuis in jouw handen ligt.

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan krijg je daarvan ook bericht. Als iemand afziet van de koop en jij bent de eerste reservekandidaat, dan wordt er meteen contact met jou opgenomen. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat. 

Belangrijk Maak een Mijn Eigen Huis account aan
Woningaanbod Welke woningen komen er?