Een landelijk interieur

In de landelijke woonkamer is het echt thuiskomen. Met invloeden van het platteland creëer je in je nieuwbouwwoning een gezellige, huiselijke sfeer. Hier komt de familie samen en groeien de kinderen op. Is een landelijke sfeer ook iets voor jou?

image alt

Een robuuste basis

De landelijke inrichting heeft een robuuste en rustige basis. Denk aan houten vloeren met mooie brede planken, al dan niet behandelt. Haal het platteland naar binnen door te kiezen voor onbewerkte houten meubels en neutrale kleuren op de muren als beige, taupe en roomwit. Dat gecombineerd met stevige gordijnen of houten shutters en een grote, gestoffeerde zitbank met ronde hoeken, maakt de basis voor jouw landelijke inrichting.

image alt

Accessoires voor het totaalplaatje

Accessoires worden flink gebruikt in de landelijke woonkamer! Hier kun je dan ook eindeloos mee combineren. En je living dus geregeld een andere look geven. Wat zijn typisch landelijke accessoires? Denk aan kaarsen –van windlicht tot aan kleine houdertjes voor waxinelichtjes-, een butlertray met een mooi gevuld dienblad, prachtige lampen met stoffen lampenkappen op een dressoir, servieskasten gevuld met prachtig servies… de mogelijkheden zijn eindeloos. Vergeet ook de muren niet! Maak bijvoorbeeld een prachtige collage aan foto’s in dezelfde lijsten of verschillende lijsten maar wel in dezelfde kleur. Geeft een prachtig effect dat goed past bij jouw landelijke inrichting.

image alt

Huiselijk en toch stoer

Kortom, de landelijke woonkamer straalt warmte uit en is echt een huiselijke plek voor het hele gezin. En denk je misschien aan een wat tuttige inrichting bij het woord landelijk? Juist niet! Door robuust materiaalgebruik en het continu afwisselen van accessoires kun je juist een stoer geheel samenstellen. Wat denk je, is een landelijke stijl iets voor jouw woonkamer in je nieuwbouwhuis?

Hou je wel van een statement? Bekijk dan dit interieur
Of toch liever trendy? Modern