Allereerste horecagelegenheid in Hoef en Haag

14 mei '19

Leuk nieuws voor iedereen die in Hoef en Haag woont of gaat wonen: binnenkort opent de nieuwe Woonwinkel in het Dorpshart haar deuren. Iedere zaterdag kun je terecht bij de Woonwinkel met al je vragen over het nieuwe dorp Hoef en Haag. Extra leuke aanvulling: in hetzelfde pand komt de allereerste horecagelegenheid van het nieuwe dorp: lunchcafé De Keuken van Hoef en Haag.

Veel bewoners hebben ondertussen al hun intrek genomen in het nieuwe dorp. Met de komst van de nieuwe Woonwinkel en het lunchcafé is er weer een belangrijke stap gezet, om het dorp extra gezellig te maken. De Woonwinkel, waar geïnteresseerde kopers terechtkunnen, verhuist van de Voorstraat in Vianen naar Lekstraat 38 in Hoef en Haag. Vanaf zaterdag 25 mei zijn de deuren van dit pand, midden in Het Dorpshart, geopend voor belangstellenden.

Samenwerking

Op 6 juni volgt de opening van De Keuken van Hoef en Haag, een nieuw lunchcafé dat naast de Woonwinkel komt. De 2 zaken delen hetzelfde pand en gaan een nauwe samenwerking aan. Is er iets te vieren in Hoef en Haag – bijvoorbeeld de start van een nieuwe bouwfase – dan gebeurt dat in De Keuken van Hoef en Haag.

image alt

Wereldkeuken

Karin Kramer is degene die hier voor heerlijk eten en ‘de beste koffie uit de buurt’ gaat zorgen. Enthousiast vertelt Karin over haar plannen: “Mijn kookstijl is het best te omschrijven als ‘lokale wereldkeuken’. Ik kook met streekproducten en zo veel mogelijk biologische producten, maar maak gebruik van receptuur uit de wereldkeuken.” In het café kunnen we – uiteraard – terecht voor lunch en koffie met iets lekkers. De Keuken van Hoef en Haag zal op woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 open zijn en op vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur; dan kun je er uitgebreid borrelen. Op zaterdag is De Keuken van 10.00 tot 14.00 uur open. Op zaterdagen is de Woonwinkel ook geopend voor belangstellenden van Hoef en Haag.

image alt

Aanschuifmaaltijden

Maar dat is nog niet alles, vertelt Karin. “Ik verzorg ook catering en diner op afspraak in De keuken van Hoef en Haag. Voor de diners is er ruimte voor maximaal vijftig tot zestig personen en het is mogelijk voor groepen vanaf twaalf mensen te reserveren.” Ook leuk dus om hier te gaan eten met een groep bewoners, om te vieren dat je huis is opgeleverd! “In de toekomst wil ik ook een traiteursdienst en aanschuifmaaltijden gaan organiseren”, aldus Karin. Maar voorlopig houd ik het hierbij.”

Ontmoetingsplek

Wat vindt Karin van Hoef en Haag? “Ik vind het dorp heel erg leuk ontworpen, met die verscheidenheid van al die woningen, en dan die groene omgeving. Ik zou hier ook met plezier kunnen wonen.

Met het lunchcafé hoop ik voor wat levendigheid in de buurt te zorgen. De Keuken van Hoef en Haag moet voor de dorpsbewoners een gezellige, warme ontmoetingsplek worden. Met als extraatje een culinair tintje.”

Karin Kramer
  Meer nieuws over Hoef en Haag
  Meer over de Woonwinkel