Architect bekend basisschool Hoef en Haag

29 april '19

Goed nieuws over de plek waar jouw kind de handjes straks vies kan maken... Gemeente Vijfheerenlanden kwam namelijk vrijdag naar buiten met het volgende: De architect die de basisschool aan de Brink in Hoef en Haag gaat ontwerpen is geselecteerd. DAT architecten uit Tilburg is gekozen uit een een aantal architectenbureaus.

Nieuw Kindcentrum Hoef en Haag

De uitkomst van de aanbesteding die begin april dit jaar plaats vond is helder. DAT Architecten uit Tilburg gaat het ontwerp van het nieuwe Kindcentrum (0 tot 12 jaar) in Hoef en Haag op zich nemen. Een Kindcentrum? Wethouder onderwijs Tirtsa Kamstra legt uit: ''In dit Kindcentrum werken de schoolbesturen O2A5 (Stichting openbaar onderwijs Alblasserwaard-Vijfheerenlanden) en Stichting Fluenta (protestants-christelijk onderwijs) samen met SKV (Stichting kinderopvang Vianen). Naast de twee scholen en de kinderopvang komt er ook een gymzaal. Dit Kindcentrum is onderdeel van ‘Een rijk aanbod aan Primair Onderwijs in Hoef en Haag en Hagestein’, zoals de regionale schoolbesturen met de gemeente hebben vastgesteld in hun gezamenlijke intentieverklaring.''

Planning

De nieuwe basisschool opent naar verwachting halverwege 2021 haar deuren. Er kunnen dan 275 kinderen naar school. Het Kindcentrum met de nieuwe basisschool vestigt zich dan op de Brink. In het hart van Hoef en Haag. 

  Website Gemeente Vijfheerenlanden
  Meer nieuws over Hoef en Haag