Het nieuwste dorp van Nederland bewoond

13 februari '17

De eerste woningen zijn opgeleverd! Hoef en Haag, een compleet nieuw dorp aan de Lek bij Vianen, krijgt daarmee zijn eerste bewoners. Het gaat om 37 huishoudens die gaan wonen in rij- en twee-onder-een-kapwoningen in Het Dorpshart, het knusse en compacte hart van Hoef en Haag.

oud-Hollandse stijl

De 37 woningen in Het Dorpshart hebben veel authentieke details die refereren aan een oud-Hollandse stijl. Daardoor ontstaat een historiserend architectuurbeeld dat goed past bij het dorpse karakter van Hoef en Haag. De woningen liggen tussen de Brink (het toekomstige dorpsplein) en de Meander, een nieuwe watergeul die wordt uitgegraven op de plek waar ooit een zijarm van de Lek stroomde.

Hoef en Haag | 1e oplevering

Eerste bewoners aan het woord

De architectuurstijl en woonsfeer was voor Ingeborg en Maikel van der Linde de reden om hier een tweekapper te kopen. “We gingen naar de makelaar voor een ander project in Nieuwegein. Dat was het niet, zagen we direct. De makelaar liet ons een tweekapper in Hoef en Haag zien. De bouwstijl, de ligging aan het water en het dorpse karakter van Hoef en Haag maakten dat we gelijk verkocht waren. ’s Middags belden we de makelaar terug om een optie te nemen. En nu is het zover, we hebben de sleutel! Over een paar weken is de verhuizing. We kunnen niet wachten!”

 

Wonen in Het Dorpshart of in Het Lint?

Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de Lek. De eerste fase van Hoef en Haag bestaat uit circa 370 woningen verdeeld over deelplan het Lint en deelplan Het Dorpshart. De woonsfeer in Het Dorpshart lijkt op het dorpse karakter van de vestingstadjes in het rivierengebied. Rondom de centraal gelegen Brink is ruimte voor voorzieningen, zoals zorg en onderwijs. Het Lint is geïnspireerd op de lintbebouwing van oude dorpen in de omgeving. Recentelijk zijn de eerste 59 woningen met een dorps-landelijk karakter in aanbouw genomen.

Door de verschillende woonsferen van Het Dorpshart en Het Lint vanaf de start van Hoef en Haag te realiseren, is er voor elk wat wils. Er zijn inmiddels circa 160 woningen verkocht in Hoef en Haag. De bouw is in volle gang. ”Er staat veel op stapel in 2017”, aldus Chretien van Essen, projectdirecteur van Hoef en Haag. “Zo gaan we verder aan de Brink in het Dorpshart met 23 woningen en 5 appartementen. Ook start de verkoop van 82 woningen in Het Lint. 

  Naar de woningen in Het Lint
  Naar de woningen in Het Dorpshart