13 juni 2022

Bezoek de schat van Hoef en Haag

Maandag 13 juni tijdens de feestweek presenteren wij de lokale kunst & cultuurdag.

image alt

De schat van Hoef en Haag

Misschien woonde je al in Hoef en Haag en ken je het verhaal, maar voor de nieuwste inwoners vertellen we het verhaal van de schat van Hoef en Haag graag nog eens.

Begin 2018 in Hoef en Haag, is er een bijzondere archeologische vondst gedaan. Bij het graven van een smalle leidingsleuf werd een aardewerken pot vol met zilveren en gouden munten opgegraven. Het regende letterlijk en figuurlijk munten!

Een deel van deze schat is nu te bewonderen in het Stedelijk museum in Vianen. Het museum gaat op maandag 13 juni van 12.00 tot 17.00 uur speciaal open voor geïnteresseerden in deze schat en wij bieden je de mogelijkheid om gratis een bezoek te brengen aan het Stedelijk Museum in Vianen.

Je krijgt dan een speciale rondleiding door Werner van den Belt, conservator van het Stedelijk Museum en er wordt door BPD Kunst & Cultuur van alles verteld over deze muntenschat. Het bezoek is op deze dag gratis, wel is het belangrijk dat je hiervoor even aanmeldt. Dan zorgen wij ervoor dat op 13 juni de kaarten voor je klaarliggen in De Keuken van Hoef en Haag!

Aanmelden voor museumbezoek
  Contact
  Nieuws