Hoef en Haag een nieuw dorp aan de Lek

5 oktober '15

Tussen Vianen en Hagestein, pal naast de recreatieplas Everstein, verrijzen in de loop van volgend jaar de eerste woningen van Hoef en Haag, een nieuw dorp aan de Lek. Binnen nu en 2025 wordt hier hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe dorp met circa 1800 woningen en een gezellig dorpshart in een groene en waterrijke omgeving.

Keuze uit 3 verschillende buurten
De 1e fase wordt opgebouwd uit 3 buurten met elk een eigen karakter: Het Dorpshart, 't Lint en De Erven. In november begint de verkoop van de eerste fase: 37 woningen in Het Dorpshart en 17 kavels in 't Lint. Het Dorpshart heeft een dorpse bebouwing in Oudhollandse sfeer. Uit de vele enquêtes onder de belangstellenden bleek er een grote voorkeur te zijn voor een dorpshart met Oudhollandse architectuur en een meer dorps-landelijke stijl voor de woningen in 't Lint.

Ook willen mensen graag aan het water wonen. Hoef en Haag is daarom in dezelfde stijl ontworpen als de oude lintdorpen die in de omgeving te vinden zijn. Er wordt een watergeul, die de Meander is gedoopt, aangelegd door het dorp die wonen aan het water voor een groot deel van de toekomstige inwoners mogelijk maakt. En dat valt in de smaak. Niet alleen inwoners van Vianen zijn enthousiast, ook Utrechters, Nieuwegeiners en IJsselsteiners tonen nu al interesse in de nog te bouwen woningen. Al circa 1100 geïnteresseerden hebben zich aangemeld voor een huis in Hoef en Haag. Onder de belangstellenden zijn starters en jongen gezinnen.

Divers woningaanbod
Het woningaanbod in Het Dorpshart bestaat uit eengezinswoningen, ruime geschakelde herenhuizen, enkele vrijstaande woningen en al dan niet geschakelde 2 onder 1 kapwoningen. Ze variëren in woonoppervlakte van circa 115 m2 tot 169 m2. Het woningaanbod in 't Lint varieert van karakteristieke eengezinswoningen tot verschillende rietgedekte 2 onder 1 kapwoningen met ruime tuin. Deze buurt heeft een ruimere opzet dan Het Dorpshart. Vanwege de grote verschillen lopen de prijzen van de woningen in de eerste fase van Hoef en Haag uiteen: eengezinswoningen beginnen vanaf circa €200.000 tot circa €420.000 voor een 2 onder 1 kapwoning.

Start bouw nieuwbouwwoningen
De bouw van de 1e fase start omstreeks het eerste kwartaal van 2016, waarna naar verwachting de eerste bewoners er aan het einde van datzelfde jaar hun intrek kunnen nemen. Heb jij ook interesse voor een mooie nieuwbouwwoning in Hoef en Haag? Schrijf je dan nu alvast in.