Huisartsenpraktijk verhuist naar Hoef en Haag

22 juni '20

Dit najaar verhuist Huisartsenpraktijk Hoef en Haag naar het nieuwe dorp aan de Lek. Voor de duur van circa 2 jaar neemt de praktijk haar tijdelijke intrek in nog te plaatsen units aan de Hagesteinsestraat in Hoef en Haag. Hierna vestigt de praktijk zich in het dan gebouwde Brinkhuis, gelegen aan de Bastionstraat en de Brink.

Het Brinkhuis

In het nog te bouwen Brinkhuis, dat wordt gerealiseerd op het gezellige plein in het hart van Hoef en Haag, gaat Huisartsenpraktijk Hoef en Haag zich vestigen samen met andere zorgdisciplines. Zo kunnen de inwoners van Hoef en Haag en andere omliggende dorpen voor onder andere een fysiotherapeut, diëtist en verloskundige op één centraal punt terecht. Ook komt er een uitgiftepunt van de apotheek.

Dorpshart

Constante groei

Esther Bleeker en Larissa de With, huisartsen Hoef en Haag: "23 januari 2017 openden wij onze deuren, gelijktijdig met de oplevering van de eerste huizen. Sindsdien zijn er elke maand ongeveer 50 nieuwe patiënten bijgekomen, waardoor wij nu hard toe zijn aan een grotere locatie. Het is heel fijn dat we in de units meer vorm kunnen geven aan de samenwerking met andere eerstelijns zorgverleners, zoals Psychologenpraktijk Mindfit, Fysiotherapiepraktijk Roel de Vries, Bekkenfysiotherapie Het Kruispunt en Verloskundigenpraktijk De Lekbrug."

Huisartsenpraktijk om de hoek

Hans Bonekamp, projectdirecteur Hoef en Haag CV: "Huisartsenpraktijk Hoef en Haag is een belangrijke aanvulling in de wijkvoorzieningen van het dorp. Het Brinkhuis is straks het centrale punt van Hoef en Haag met het zorgcentrum, de COOP-supermarkt en nog 16 appartementen. Voor Hoef en Haag CV is het belangrijk dat -nu het dorp al flink gegroeid is- er een tijdelijke huisartsenpraktijk op Hoef en Haag gevestigd wordt, zodat de bereikbaarheid hiervan verbetert".

Vragen? Stel ze aan ons
Dit gebeurt er Volg hier het nieuws