LEKSTEDEwonen en Trebbe vieren hoogste punt De Rozentuin

8 juni '22

Na een bouwtijd van krap een half jaar is met het plaatsen van de laatste dakplaat het hoogste punt bereikt van de bouw van het appartementencomplex ‘De Rozentuin’ in Hoef en Haag. Het hoogste punt is een mijlpaal die van oudsher gevierd wordt binnen de bouw, zo ook bij De Rozentuin. Ed de Groot, directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen en Johan Bombach, directeur bij Trebbe markeerden dit hoogste punt met het hijsen van een vlag, onder toeziend oog van het uitvoeringsteam. De Rozentuin biedt plaats aan 24 sociale huurappartementen. Met De Rozentuin wordt verdere invulling gegeven aan het sociale huursegment in het nieuwe dorp

Ed de Groot, directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen

“We zijn er trots dat het hoogste punt zo snel bereikt is dankzij de inspanningen van alle bouwvakkers en medewerkers van Trebbe. Een voorspoedige bouw is noodzakelijk vanwege de grote vraag naar huurwoningen. Op dit project hebben ruim 1750 woningzoekenden gereageerd. Wij verwachten dat de Rozentuin in november wordt opgeleverd.”

Johan Bombach, directeur Trebbe

“Het hoogste punt is een mijlpaal in de bouw, waarbij we even stil kunnen staan bij het werk dat al is verzet, alle lof voor het uitvoeringsteam. Ook blikken we vooruit naar de oplevering. Met De Rozentuin komt Hoef en Haag verder tot bloei, over een jaar hebben mensen hier hun thuis gevonden en bloeien er ook daadwerkelijk rozen rondom De Rozentuin.”

Hoef en Haag Rozentuin

De allure van een landhuis

Het nieuwe appartementengebouw ‘De Rozentuin’ wordt gerealiseerd aan één van de belangrijke aders richting de Lekdijk en is een rustpunt in Het Dorpshart in Hoef en Haag. Het gebouw is ontworpen door SVP Architectuur en Stedenbouw en bestaat uit 24 appartementen. Er komen verschillende twee- en driekamerappartementen met woonoppervlakten van circa 65 tot en met 71 m2. De Rozentuin heeft de uitstraling van een statig en modern landhuis. Het stoere gebouw straalt kracht uit en is samen met de tuin een blikvanger in de buurt. De bewoners die er straks wonen, kunnen trots zijn op deze mooie stek.

Onderhoudsarm en duurzaam

Vanzelfsprekend worden de appartementen duurzaam, betaalbaar en onderhoudsarm. Er is gekozen voor onderhoudsvrije materialen. Voor de verwarming en het warm tapwater van de appartementen wordt een lucht/water warmtepomp in combinatie met vloerverwarming geplaatst. De ventilatie van de appartementen is CO2-gestuurd. Het gekozen installatieconcept is duurzaam, energiezuinig en draagt in hoge mate bij aan een prettig wooncomfort voor de bewoners.

Bouw en verhuur

Het nieuwe dorp Hoef en Haag groeit hard. Er worden uiteindelijk in totaal circa 1.800 woningen gebouwd, verdeeld over de drie wijken. Inmiddels zijn er al ruim 850 huur- en koopwoningen  gerealiseerd en de nieuwbouw verloopt voorspoedig. Trebbe verkreeg eerder de opdracht uit een  design & build aanbesteding van LEKSTEDEwonen. Het appartementencomplex ‘De Rozentuin’ wordt naar verwachting eind 2022 opgeleverd. Alle appartementen zijn inmiddels toegewezen.

  Nieuws
  Contact