Via Makelaardij gaat voor kwaliteit

30 september '16

De familie De Vaal uit Lexmond wilde graag verhuizen naar Vianen en vond een prachtige woning in de nieuwbouwwijk Hoef en Haag. Jeffry de Vaal: "Mijn vrouw komt uit Hagestein en we wilden graag wat dichter bij haar ouders wonen. Vanuit ons nieuwe huis is het maar twee kilometer naar Hagestein".

Lage hypotheekrente

Bovendien is de markt voor ons nu gunstig: de hypotheekrente staat laag en in Lexmond is er weinig aanbod, maar wel vraag naar rijtjeshuizen als onze. Onze woning in Hoef en Haag werd door Via Makelaardij aangeboden. We hadden meteen een klik met Joost Verheul. Hij is absoluut geen 'gladde verkoper', maar een spontane man die gedegen advies geeft. Hij gaat voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Ook de communicatie verloopt heel prettig: hij belt of mailt altijd direct terug als je een vraag hebt.

Hoef en Haag | Nieuwbouw Vianen

Afwachten

"Nadat we bij een informatiebijeenkomst over Hoef en Haag geweest waren, besloten we ons in te schrijven. Voor dit soort nieuwbouwplannen is altijd erg veel animo, dus het wachten was erg spannend. Gelukkig zijn we ingeloot en kregen we een woning toegewezen. Toen moest ons eigen huis nog verkocht. Via heeft foto's gemaakt voor op Funda en binnen een dag hadden we al een aantal bezichtigingen gepland staan. Het kantoor heeft het zo gepland dat de meeste bezichtigingen op één dag waren; dat was voor ons ideaal! Uiteindelijk is het huis gekocht door een startend stel."

Weinig onderhoud

"Eind 2016 pas is de oplevering van onze nieuwe woning en we moeten al eerder uit ons oude huis. We zullen dan tijdelijk ergens anders wonen. Dat vinden we geen probleem, maar we kijken uit naar ons nieuwe huis. Qua ruimte leveren we iets in, maar we krijgen er wel een mooie ruime tuin voor terug. Bovendien is alles nieuw: ik heb geen hekel aan klussen, maar het is toch fijn dat onze nieuwe stek weinig onderhoud behoeft."