Oplevering 10 ruime gezinswoningen LEKSTEDEwonen

12 juli '22

Net voor de zomer zijn de sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners van 10 ruime gezinswoningen in ‘Het Dorpshart’. BAM Wonen bouwt in deze vierde fase in totaal 39 gezinswoningen met woonoppervlakten van 114 m2. Bij toewijzing van een aantal woningen kregen onder andere jongeren en lokaal woningzoekenden voorrang. De laatste woningen van deze fase worden in het najaar opgeleverd.

Comfortabele en energiezuinige woningen

In Hoef en Haag wordt hard gebouwd, want bijna ieder kwartaal start een nieuwe serie woningen. In oktober 2021 is begonnen met de bouw van deze 39 gezinswoningen in ‘Het Dorpshart’. Dit is alweer het vierde project dat BAM Wonen voor LEKSTEDEwonen realiseert in Hoef en Haag. De woningen zijn uitgevoerd in oudhollandse stijl en voorzien van een hedendaags comfort en ruime achtertuinen. De vierkamerwoningen liggen aan de Bastidestraat, De Greppelstraat en de Lekstraat. Ze hebben een tuingerichte woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, badkamer, grote zolder en ruime achtertuinen. De woningen zijn energiezuinig en voorzien van zonnepanelen, warmtepomp en vloerverwarming.

Met deze oplevering zijn, naast veel koopwoningen, inmiddels bijna 200 huurwoningen in Hoef en Haag in gebruik genomen. In het nieuwe dorp worden in totaal 1.800 woningen gebouwd, waarvan 360 sociale huurwoningen van LEKSTEDEwonen. Hoef en Haag voorziet daarmee in de grote (regionale) vraag naar huur- en koopwoningen.

image alt

Jongeren en lokaal woningzoekenden

Wonen in Hoef en Haag is populair. Bij de verhuur van ‘Het Dorpshart’ gelden er een aantal voorrangsregelingen, zodat verschillende woningzoekenden meer kans krijgen op toewijzing van een woning. Tien woningen zijn met voorrang toegewezen aan jongeren tot en met 29 jaar. Daarnaast kregen bij een aantal woningen inwoners van Vianen, Hoef en Haag, Everdingen, Hagestein en Zijderveld voorrang op de overig woningzoekenden.

Jamal Ouassif en Yasmin Shabban zijn één van de gelukkigen die met voorrang een woning heeft toegewezen gekregen. Jamal Ouassif: “ Wij zijn ontzettend blij met deze fantastische nieuwe woning ”

Vergroten aantal huurwoningen

De woningen zijn ontwikkeld in samenwerking met en gebouwd door BAM Wonen. Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): “We zijn blij dat de eerste woningen van dit project ook weer opgeleverd worden. Het is weer een bijdrage aan het invullen van de grote vraag naar goede en betaalbare huurwoningen.”

  Leef Magazine
  Contact