'Red de bij' in Hoef en Haag

12 april '19

NPO Radio 2 dj's Frank van 't Hof en Stefan Stasse kwamen op donderdag 11 april naar Hoef en Haag voor hun Nationale Zaadlozings Marathon. De wat? Toegegeven... de naam roept wat vraagtekens op, maar het doel van de actie is heel helder: Nederland bevruchten. Met wilde bloemen. Om de bij te redden. Er is 1000 euro aan zaad gedoneerd om wilde bloemen te zaaien in Hoef en Haag.

De actie

Het is al even bekend: het gaat niet goed met de bij. Wereldwijd sterft de bij uit en in razend tempo verdwijnen alle soorten. Op donderdag 11 april zijn Stefan Stasse en Stefan van 't Hof (NPO radio 2 dj's) met de Flower Power bus op pad geweest door heel Nederland, waar zij zaadgranaten uitdelen om Nederland te inspireren meer bloemen te zaaien. Het startpunt van de actie was in Hoef en Haag, waar maar liefst 1000 euro aan zaad is geschonken om bloemen te zaaien in het nieuwe dorp. De exacte plek waar gezaaid gaat worden? Dat wordt snel bepaald! We willen natuurlijk geen bloemen zaaien op een plek waar binnenkort woningen worden gebouwd. 

Wil je meer weten over dit initatief? Ga naar de website van NPO Radio 2.

image alt

De overhandiging

De overhandiging van het zaad werd live op de radio uitgezonden. Blije gezichten bij Jasper Helmantel van Wilde Weelde (een vakvereniging van bedrijven die zich inzet voor biodiversiteit), die verantwoordelijk is voor de donatie van 1000 euro aan zaad. Ook Jean-Paul van Haastert (lid dorpscomité Hoef en Haag) die het zaad in ontvangst nam, liet een brede glimlach zien. Zo maken we Hoef en Haag een nóg fijnere plek om te wonen! Projectdirecteur Chretien van Essen en wethouder Christa Hendriksen deden live hun zegje over dit fantastische initiatief.

Foto: Janneke Kok, redactie Het Kontakt

Audio fragment (vanaf min 1:40)
Meer weten over Hoef en Haag? Lees het laatste nieuws
Ook lid worden van het dorpscomité? Ons Hoef en Haag