Samenwerkingsovereenkomst voor Hoef en Haag getekend

17 juli '15

Directeur-bestuurder Ed de Groot van LEKSTEDEwonen uit Vianen en regiodirecteur Eric van Winsen van BPD hebben op 17 juli jl. een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de gebiedsontwikkeling Hoef en Haag in Vianen. Hiermee wordt voor de komende 10 tot 15 jaar voorzien in de ontwikkeling en realisatie van maximaal 360 sociale huurwoningen in dit nieuwe dorp aan de Lek van in totaal 1800 woningen. 

Locatiemanager Chrétien van Essen van BPD: "Het is bijzonder prettig om een samenwerkingspartner als LEKSTEDEwonen te hebben. Zij kennen het gebied goed en hebben samen met BPD, AM en de gemeente Vianen vanaf het begin van het proces meegewerkt aan de gebiedsvisie Hoef en Haag. Hiermee is de kwaliteit en identiteit van deze bijzondere gebiedsontwikkeling voor de lange termijn gewaarborgd."

Ook LEKSTEDEwonen ziet deze overeenkomst als een mijlpaal, stelt Ed de Groot. "We kunnen daarmee in Hoef en Haag aan de grote vraag naar nieuwe betaalbare huurwoningen in verschillende segmenten en voor verschillende doelgroepen gaan voldoen. Het is voor ons belangrijk met gedegen partners tot een doordachte ontwikkeling te komen."