Start bouw Het Brinkhuis

4 december '20

Wethouder Huib Zevenhuizen van de gemeente Vijfheerenlanden en de ontwikkelcombinatie Hoef en Haag CV, een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM en BPD, hebben het startsein gegeven voor de bouw van Het Brinkhuis in Hoef en Haag. Het Brinkhuis bestaat uit diverse winkelvoorzieningen op de begane grond, waaronder de supermarkt Coop.

Officiële handeling

De officiële handeling is verricht in aanwezigheid van de heer Coen Strang, acquisiteur en projectontwikkelaar van de Coop en Jeroen Brouwer, Hoofd Vastgoed van Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling bv. Boven de winkelvoorzieningen worden zestien royale koopappartementen gerealiseerd. Met de start van de bouw wordt verder vorm gegeven aan de invulling van de Brink, gelegen in het hart van Hoef en Haag.

Alle doelgroepen bedienen

Wethouder Zevenhuizen: “Met de start van de bouw van Het Brinkhuis bereiken we een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Hoef en Haag. Het Brinkhuis wordt met winkelvoorzieningen, dichtbij de nieuwe school het kloppend hart van het prachtige nieuwe dorp en zal daarmee een impuls geven aan de uitstraling en beleving als warm dorp waar de inwoners zich thuis voelen. De prachtige appartementen die boven de winkelvoorzieningen gebouwd worden geven invulling aan de wens voor gevarieerde woningbouw.

We bouwen hier voor alle doelgroepen: eengezinswoningen, starters- en seniorenwoningen, vrijstaand, sociaal en ook appartementen. Met de realisatie van Het Brinkhuis worden de contouren van Hoef en Haag steeds duidelijker en ik zie dan ook reikhalzend uit naar de oplevering ervan. Ik wens u allen veel succes met de bouw.”

Supermarkt

Supermarkt Coop krijgt een prominente plek in Het Brinkhuis. Naast de Coop komt er naar verwachting een cafetaria en een gezondheidscentrum. De Brink en de diverse voorzieningen vormen samen het levendige hart van de wijk. Coen Strang, acquisiteur en projectontwikkelaar van Coop: “Van oudsher zit Coop in de kleinere dorpen, daardoor weten we wat dit soort supermarkten nodig hebben. Het leuke aan deze vestigingen is de binding met de klanten. Dat dorpse gevoel heb je straks ook bij de Coop in Hoef en Haag. Bij de aanname van ons personeel hopen we ook volwassenen en jongeren uit de wijk aan te trekken." De Coop opent haar deuren naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022.

Zestien royale koopappartementen

In het Brinkhuis komen 16 fraaie appartementen met 2-, 3- of 4-kamers. De woningen komen naast de toekomstige school en boven de supermarkt. Hier woon je letterlijk in het hart van het nieuwe dorp met de voorzieningen bij de hand. Het Brinkhuis ligt in Het Dorpshart en is een ontwerp is van SUM architecten. De stijl van Het Brinkhuis is passend bij de omliggende woningen. De bouw is in handen van Bouwbedrijf Pennings. De supermarkt wordt geëxploiteerd door Coop. Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling bv is de eigenaar van de supermarkt.

Over Hoef en Haag

Hoef en Haag CV (een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar AM en BPD) ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag. In het dorp worden in de periode tot 2028 circa 1.800 woningen gerealiseerd. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de rivier de Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen en dichtbij hartje Utrecht. Hier woon je echt dorps-landelijk en toch vlakbij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Deze woonsferen zorgen gezamenlijk voor een aantrekkelijk woonklimaat voor een breed publiek in een nieuw dorp, waar duurzaamheid, gelukkig wonen en sociale cohesie worden geïntegreerd en worden gestimuleerd.”

  Neem contact op
  Bekijk het woningaanbod