Hoe zit het nu met voorzieningen in Hoef en Haag?

18 oktober '16

In het bestemmingsplan voor Hoef en Haag is ruimte voor een supermarkt, dagwinkels en horeca. Ook mogen in Hoef en Haag onderwijs en zorg worden gevestigd. Dat die ruimte er in het bestemmingsplan is, wil nog niet zeggen dat die voorzieningen er ook komen. Een ondernemer moet ten slotte ook zijn brood in Hoef en Haag kunnen verdienen! Uit onderzoek van de Stec Groep, een bureau dat gespecialiseerd is in onderzoek naar de woning- en retailmarkt, blijkt dat er in Hoef en Haag op termijn ruimte is voor een supermarkt van gemiddelde grootte, een huisartsenpraktijk met fysiotherapie en apotheek en een horecavoorziening.

Het is dan ook niet toevallig dat er belangstelling is vanuit deze branches. Een supermarkt zou zich vanaf 2018 kunnen vestigen in Hoef en Haag. Er is een huisartsenpraktijk die al op kortere termijn open wil en het ligt voor de hand dat ook een fysiotherapeut en een afhaalpunt voor de apotheek zich daarbij voegen. Daarnaast is er ook belangstelling van bijvoorbeeld een kapper, een bloemenzaak en diverse horecaondernemers. Ondernemers moeten nog wel even geduld hebben: de aangewezen plek voor voorzieningen is de Brink, het centrale dorpsplein van het Dorpshart. Dat wordt naar verwachting tussen 2018 en 2020 aangelegd.

Heb je de ondernemersavond gemist, maar heb je wel interesse om hier jouw winkel of kantoor te starten? Meld je dan via [email protected].

Hoef en Haag |De Brink

En de school dan?

Op de Brink wordt in de plannen ruimte gereserveerd voor een basisschool met o.a. kinderdagopvang, vlakbij de winkels en de huisartsenpost. Daardoor is het mogelijk dat alles mooi dichtbij elkaar in de buurt zit zodat de Brink een gezellig plein wordt! Op dit moment worden gesprekken gevoerd met de gemeente Vianen en enkele schoolbesturen, waaronder de Meester Vosschool te Hagestein, om te onderzoeken welke school in Hoef en Haag wordt gerealiseerd en binnen welke termijn. De komende maanden zal binnen de gemeente Vianen hierover een besluit aan de Raad worden voorbereid. Wij berichten u nader op het moment dat hier meer duidelijkheid over is.

Heb je vragen over de school in Hoef en Haag dan kun je contact opnemen met Heinrich van Doorn van de gemeente Vianen. Hij is bereikbaar op 0347 - 369911.

 

Meer weten over Hoef en Haag? Bezoek De Woonwinkel
Welke voorzieningen zijn er al? Naar voorzieningen