Wethouder Zevenhuizen overhandigt eerste sleutel

4 december '20

Afgelopen week leverde Hoef en Haag CV (een samenwerking tussen BPD en AM) de eerste koopwoningen van de in totaal 82 woningen op in De Erven van Hoef en Haag. Wethouder Zevenhuizen overhandigde de sleutel aan de eerste bewoners van De Erven in fase 1.

Welkom in Hoef en Haag

Wethouder Zevenhuizen: “Namens de gemeente verwelkom ik de nieuwe bewoners van deze prachtige nieuwe wijk in Hoef & Haag. Ik feliciteer ze van harte met hun nieuwe woning in het jongste dorp van Nederland en wens ze er veel woonplezier toe. Met Hoef & Haag leveren we als gemeente Vijfheerenlanden een bijdrage aan de grote vraag naar woningen, ook in onze gemeente, en ik ben dan ook blij met de oplevering van weer 82 nieuwe woningen."

Prachtige combinatie

Projectontwikkelaar Arjen de Jong: “Voor het projectteam is het een hele uitdaging geweest om onze ambities op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en hoogwaardige kwaliteit waar te maken. Als Hoef en Haag CV zijn wij er daarom extra trots op om een plan als De Erven te mogen maken. De combinatie van robuuste houten balken, rieten daken en verschillende kleuren bakstenen, planken en kozijnen maakt bijna alle woningen in De Erven uniek."

Oude boerderijen

Het plan is een ontwerp van Hans Been Architecten BNA. De architect heeft zich laten inspireren door oude boerderijen. Er is een bijzondere sfeer ontstaan door traditionele elementen te combineren met het moderne buitenleven. De woningen spreken aan, zowel mensen die van modern als traditioneel houden, een ideale en subtiele mix. De natuurlijke materialen en kleuren zorgen voor een warme sfeer en laten je echt teruggaan naar de sfeer van oude landweggetjes hier uit de omgeving.

De Erven

Groen speelt een grote rol in De Erven. Boomgaarden en groene erven geven lucht en ruimte aan dit deel van Hoef en Haag. Rustig wonen met alle voorzieningen van Het Dorpshart om de hoek. De Erven nodigt uit om lekker buiten te zijn. 

De Erven is speels ingericht. Kleine paadjes, erfjes, boomgaarden, grote voortuinen, verschillende stijlen architectuur en ontmoetingsplekken. Parkeren doe je op eigen terrein of op kleinschalige parkeerhofjes. Geen geparkeerde auto's in de straat dus. Je woont hier op een steenworp afstand van rivier de Lek.

Over Hoef en Haag

Hoef en Haag CV (een samenwerking tussen BPD en AM) ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag. In het dorp worden in de periode tot 2028 circa 1.800 woningen gerealiseerd. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de rivier de Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen en op autoafstand van hartje Utrecht. Hier woon je echt dorps-landelijk en toch vlakbij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht.

De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Deze woonsferen zorgen gezamenlijk voor een aantrekkelijk woonklimaat voor een breed publiek in een nieuw dorp, waar duurzaamheid, gelukkig wonen en sociale cohesie worden geïntegreerd en worden gestimuleerd.”

  Het woninganbod
  Neem contact op