Wonen in Hoef en Haag

31 augustus '22

Als bewoner (of toekomstige bewoner) van Hoef en Haag ben je natuurlijk nieuwsgierig naar wat er gebeurt in het dorp. Via deze update brengen we jou graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen! Wat een bijzonder jaar. Hoef en Haag bestaat 5 jaar en dat hebben we in de eerste helft van 2022 al goed gevierd! Ook in het laatste half jaar van 2022 zullen er leuke activiteiten plaatsvinden. Hier komen we later op terug. Voor nu, veel leesplezier!

Start verkoop

Medio september start de verkoop van deelplan 2 in de Erven 4D. In dit deelplan komen 37 woningen, waaronder eengezinswoningen, levensloopwoningen, herenhuizen en rug-aan-rug woningen. Bekijk het aanbod waar je alle informatie te vinden is over de nieuwste woningen in dit prachtige, groene plan. Laat je inspireren en schrijf je in als belangstellende. Wij zijn reuze benieuwd waar uw voorkeur naar uitgaat.

Aanmelden als belangstellende

Voortgang van de bouw in Hoef en Haag

Duikerbrug Hagesteinsestraat

Inmiddels is de technische uitwerking gereed en is de benodigde omgevingsvergunning aangevraagd. Helaas heeft de technische uitwerking en het vergunningstraject vertraging opgelopen, hierdoor was het niet mogelijk in mei te starten met de eerste werkzaamheden. Naar verwachting wordt de omgevingsvergunning half september verstrekt en dan kan er begin november gestart worden met de realisatie.

Ten behoeve van het woonverkeer en tijdelijke bouwverkeer wordt een bypass van asfalt aangelegd, zodat het dorp altijd via de Hagesteinsestraat bereikbaar blijft. Hierover informeren wij je in de toekomst in de BouwApp.

image alt

Bomen

Om Hoef en Haag een groen karakter te geven, is door het hele dorp een groot aantal bomen gepland. Helaas is er een relatief groot aantal bomen afgestorven. Normaal gesproken wordt een afgestorven boom, binnen de onderhoudsperiode vervangen door een nieuwe boom en is er geen probleem.

Zoals genoemd zijn er in Hoef en Haag het afgelopen jaar teveel bomen afgestorven en nog niet vervangen. Vanuit de bewoners hebben we vragen ontvangen waarom dode bomen niet vervangen worden. Om te voorkomen dat we bomen blijven vervangen zijn we met behulp van een gespecialiseerd bedrijf een onderzoek gestart naar de oorzaak van het afsterven van de bomen. Het blijkt dat op een aantal plaatsen de bodem van oudsher redelijk dicht en voedingsarm is. Ondanks het feit dat er ten behoeve van de bomen een boomgat werd gecreëerd met voedingsrijke bomengrond bleek dit niet voldoende

image alt

Groen

Met de kennis die we nu hebben, gaan we de dode bomen verwijderen en de betreffende locaties aanpassen, waardoor er leven in de omringende grond komt. Tevens wordt de samenstelling van de bomengrond aangepast waardoor deze beter geschikt is voor het beoogde doel. Als laatste kijken we of de gekozen soort per locatie geschikt is, of dat de soort moet worden aangepast omdat deze bijvoorbeeld beter tegen natte of droge omstandigheden kan

Ondertussen is het merendeel van de dode bomen verwijderd en de boomvakken aangepast, om in het komend plantseizoen de nieuwe bomen te kunnen planten.

Ook zijn de oevers van de Meander in Dorpshart fase 3A en De Erven fase 3BC gefreesd, bemest en opnieuw ingezaaid omdat op deze oevers het gras niet goed wil groeien. Zo gauw de bodem geschikt is om over te rijden, worden deze werkzaamheden uitgevoerd. Hierover houden wij u op de hoogte middels de Bouwapp.

Het Kindcentrum (ingezonden)

Er is drie jaar naar uitgekeken, maar basisschool Het Avontuur is eindelijk gevestigd in Hoef en Haag. Het ruime kindcentrum vind je midden in het dorpshart, aan het plein van de supermarkt, kapper, de snackbar en het restaurant. In de zomervakantie is het gebouw volledig ingericht. Op de benedenverdieping zitten de kinderen van groep 1 tot en met 3, met veel speelruimte en een eigen gymzaal. Op de eerste verdieping zitten de overige groepen, daar is genoeg plek om samen te werken, daar zijn instructieplekken en is er ook ruimte om in stilte te werken.

Verder vind je in de school een grote keuken om met kinderen te koken, een centrale hal voor vieringen, een leerplein, een sporthal (ook voor volwassenen) en een waar knutselatelier op zolder. Het is een groot, licht gebouw, waar voldoende ruimte is om ook ouders te ontvangen. Op de vrijdagochtenden is er altijd een inloopochtend met koffie voor ouders.

Nieuwsgierig naar de nieuwe school? Voor kennismakingsgesprekken en een rondleiding kan er contact opgenomen worden met Ingeborg Hokken, directeur van Het Avontuur, via [email protected] of 0347-215005.

Hoef en Haag

LekstedeWonen (ingezonden)

Net voor de zomervakantie overhandigde LEKSTEDEwonen de eerste 10 sleutels aan bewoners van project ‘Het Dorpshart’ in Hoef en Haag. In totaal bouwt BAM hier 39 eengezinswoningen. De laatste woningen worden in het najaar opgeleverd.

39 comfortabele en energiezuinige woningen
BAM startte in oktober 2021 met de bouw van deze 39 gezinswoningen in ‘Het Dorpshart’. Alweer het vierde project dat BAM Wonen voor LEKSTEDEwonen realiseert in Hoef en Haag.
De woningen in oudhollandse stijl aan de Bastidestraat, de Greppelstraat en de Lekstraat hebben een tuingerichte woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, een grote zolder en ruime achtertuinen. De woningen zijn energiezuinig en voorzien van zonnepanelen, warmtepomp en vloerverwarming.

Inmiddels zijn bijna 200 sleutels van nieuwe huurwoningen in Hoef en Haag uitgereikt. In het nieuwe dorp worden in totaal 1.800 woningen gebouwd, waarvan 360 sociale huurwoningen door LEKSTEDEwonen. Hoef en Haag voorziet daarmee in de grote (regionale) vraag naar huur- en koopwoningen.

Voorrang voor jongeren en lokaal woningzoekenden
Wonen in Hoef en Haag is populair. Bij de verhuur van ‘Het Dorpshart’ gelden er een aantal voorrangsregelingen, zodat verschillende woningzoekenden meer kans krijgen op toewijzing van een woning. Tien woningen zijn met voorrang toegewezen aan jongeren tot en met 29 jaar. Daarnaast kregen bij een aantal woningen inwoners van Vianen, Hoef en Haag, Everdingen, Hagestein en Zijderveld voorrang op de overig woningzoekenden. Jamal Ouassif en Yasmin Shabban hoorden bij de gelukkigen die met voorrang een woning kregen.

Ook zijn we bij LekstedeWonen op zoek naar nieuwe collega’s. Nieuwsgierig naar onze vacatures? Kijk op www.lekstedewonen.nl

image alt

De Keuken van Hoef en Haag (ingezonden)

Sybel, eigenaresse van De Keuken van Hoef en Haag: “Onlangs is de school geopend! Super leuk, extra reuring voor de deur bij De Keuken. Voor ons reden om de boel om te gooien! Vanaf vorige week hebben wij een nieuwe menukaart. Met meer keuzes voor ontbijt, lunch, snack, bar en uiteraard een uitgebreidere dinerkaart.

Daarnaast willen wij ook de vroege vogels een ontbijtje of een lekkere bak koffie verzorgen, dus zijn op woensdag/donderdag en vrijdag al vanaf 08.00u open. Al met al leuke nieuwe veranderingen.

Ook zijn wij nog steeds op zoek naar enthousiaste toppers! Ben of ken jij iemand die bij ons kan werken, neem dan nu contact op (via: 06 - 190 204 88) en wie weet werk jij straks met het leukste team van de omgeving”.

Kijk voor de mogelijkheden en actuele openingstijden op de website: www.dekeukenvanhoefenhaag.nl

  Contact
  Nieuws