Wonen in Hoef en Haag

23 december '22

Als bewoner (of toekomstige bewoner) van Hoef en Haag ben je natuurlijk nieuwsgierig naar wat er gebeurt in het dorp. Via deze update brengen we jou graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!

Wat een bijzonder jaar. Hoef en Haag bestond afgelopen jaar, 5 jaar en dat hebben we gevierd met een feestweek en een kerstfeest! Beide waren een groot succes. We hebben veel enthousiaste bewoners gezien en mensen van buiten Hoef en Haag verlieten ons dorp na afloop met een grote glimlach. Wat mooi om te zien!

Met deze nieuwsbrief blikken we terug en kijken we vooruit.

Voor nu, veel leesplezier!

Kerstborrel

Op vrijdagavond 16 december was er een kerstborrel voor alle inwoners van Hoef en Haag. Zo’n 200 inwoners kwamen op de kerstborrel af en genoten van een glaasje glühwein, warme chocolademelk, kopje snert of broodje worst. Spontaan kregen wij nog minioptreden van één van onze inwoners.

Hoef en Haag Kerst 2022

Kerstfeest

Op zaterdag 17 december organiseerden wij een kerstfeest mét kerstmarkt voor iedereen die het leuk vond. Maar liefst 34 standhouders namen deel aan de kerstmarkt. Een schaatsbaan voor de kleintjes, een levende kerststal, een knuffelsneeuwpop, de Kerstman, optredens van Beatz dansstudio, het mannen Soester Knollenkoor, diverse kinderspelen, Rudolf rodeo rendier, je eigen kerstfoto in Hoef en Haagsferen maken, per arrenslee door Hoef en Haag en koek-en-zopie, het was er allemaal. Ondanks het ontzettende koude weer, bezochten meer dan 2000 bezoekers ons warme dorp.

Hoef en Haag Kerst 2022

De Erven 4D

De verkoop in de Erven 4D is in volle gang. Het project bestaande uit 21 2 onder 1 kap woningen en vrijstaande (geschakelde) woningen (gebroeders Blokland) en de 37 woningen van BAM bestaande uit rug-aan-rug woningen, levensloopwoningen en eengezinswoningen blijven, ondanks dat het rustig is op de woningmarkt, in trek. Ook wij merken natuurlijk dat de consument wat voorzichtiger is en als gevolg van een hogere rente, kritisch is op de maandlasten. En dat is ook verstandig volgens Stef van Berkel van Hoef en Haag CV. Een substantieel deel van deze maandlasten kun je nu wel besparen doordat je niet langer gebonden bent aan de gasprijs. Zo spraken we kopers die als gevolg van een warmtepomp van ca. € 600,- per maand aan energiekosten nu teruggingen naar ca. € 30,-. Een forse (netto) besparing die je nu bij een nieuw huis kunt leggen. En je hoeft geen grote investeringen te doen om je bestaande woning aan te passen aan de duurzaamheidseisen van nu. Hiermee komen woningen voor een grotere groep binnen handbereik.

Tijdens de kerstmarkt ondertekenden we de koopovereenkomst met nieuwe kopers van een eengezinswoning. De blije nieuwe huiseigenaren kregen een rondrit aangeboden per arrenslee om kennis te maken met de andere woonsferen van Hoef en Haag. Zij kozen voor een tussenwoning met een uitbouw van 2,40m die daarmee een woonoppervlakte krijgt van maar liefst 139m2.

“We zijn heel blij met de plek en ons nieuwe huis, dat ook geschikt is voor de toekomst" Volgens de nieuwe huiseigenaren. “Het is leuk om te zien dat zoveel eensgezinde mensen op een evenement afkomen” dat geeft ons een goed gevoel en vertrouwen dat we een juiste beslissing hebben genomen “. Je neemt hier niet als enige nieuweling intrek in een nieuwe wijk, maar zit in feite allemaal in een nieuwe omgeving, een nieuw dorp!. Dat is hartstikke leuk”

Hoef en Haag Kerst 2022

Belangstelling om ook in het nieuwste dorp van Nederland te wonen? Neem dan contact met ons op of stuur ons een e-mail. Een van de van de verkopende makelaars gaat graag met je in gesprek en vertellen je alle ins en outs van de nieuwe woning, zodat je goed beslagen ten ijs komt en weloverwogen keuzes kunt maken. Want daar staan we voor in Hoef en Haag, Jou helpen bij een plek waar het thuiskomen is!

Dus proef de sfeer, voel en beleef het! En daarna graag tot ziens in Hoef en Haag!

Voortgang bouw

Groen en bomen

Om Hoef en Haag een groen karakter te geven, is door het hele dorp een groot aantal bomen geplant. Helaas is er een relatief groot aantal bomen afgestorven. Normaal gesproken wordt een afgestorven boom, binnen de onderhoudsperiode vervangen door een nieuwe boom en is er geen probleem.

Zoals genoemd zijn er in Hoef en Haag het afgelopen jaar te veel bomen afgestorven en nog niet vervangen. Vanuit de bewoners hebben we vragen ontvangen waarom dode bomen niet vervangen worden. Om te voorkomen dat we bomen blijven vervangen zijn we met behulp van een gespecialiseerd bedrijf een onderzoek gestart naar de oorzaak van het afsterven van de bomen. Het blijkt dat op een aantal plaatsen de bodem van oudsher redelijk dicht en voedingsarm is. Hoewel er voor de bomen een boomgat werd gecreëerd met voedingsrijke bomengrond bleek dit niet voldoende.

Met de kennis die we nu hebben, gaan we de dode bomen verwijderen en de betreffende locaties aanpassen, waardoor er leven in de omringende grond komt. Bovendien wordt de samenstelling van de bomengrond aangepast waardoor deze beter geschikt is voor het beoogde doel. Als laatste kijken we of de gekozen soort per locatie geschikt is, of dat de soort moet worden aangepast omdat deze bijvoorbeeld beter tegen natte of droge omstandigheden kan.

Ondertussen is het merendeel van de dode bomen verwijderd en de boomvakken aangepast. Inmiddels is een start gemaakt met het vervangen van de dode bomen. Deze werkzaamheden zijn dit plantseizoen afgerond.

Speelvoorzieningen Het Lint fase 3 en Dorpshart fase 4AE

In het voorjaar 2023 worden in Het Lint fase 3 en Dorpshart fase 4AE een aantal speellocaties ingericht. De speellocaties in Het Lint fase 3 worden als volgt ingericht:

Hoef en Haag Speeltuin

De speellocaties in Het Dorpshart fase 4AE worden als volgt ingericht:

Hoef en Haag speeltuinen
  Contact
  Nieuws