Wonen in Hoef en Haag Update

30 september '21

Als bewoner (of toekomstige bewoner) van Hoef en Haag ben je natuurlijk nieuwsgierig naar wat er gebeurt in het dorp. Via deze update brengen we jou graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!

De zomervakantie zit er weer op, de bouw draait alweer op volle toeren en achter de schermen is het projectteam van Hoef en Haag volop aan het ontwikkelen. Binnenkort wordt alweer de 1000e woning opgeleverd!

Veel leesplezier!

Verkoop

Het zal u niet verrassen dat de verkoop in Hoef en haag zeer voorspoedig verloopt. En daar zijn we natuurlijk blij mee. Maar belangrijker misschien nog wel is dat we een toenemend aantal mensen vanuit Hoef en Haag zelf door zien stromen in de wijk. En dat is natuurlijk en compliment. We doen er tenslotte alles aan om een dorp te maken waar mensen graag verblijven en gezond en gelukkig kunnen leven. Gelukkig komen er ook weer volop nieuwe woningen aan. Dat begint met de start van de bouw van het Dorpshart fase 4 met 91 woningen, maar ook met de bouw van de 38 woningen in De Erven fase 4, wordt nog dit jaar gestart.

Inmiddels werken we aan de volgende fasen van het Dorpshart (fase 4F) met 78 prachtige woningen en komen er 17 schitterende gelegen appartementen in Het Lint in de setting van een landhuis omgeven door een grote tuin.

78 woningen Dorpshart fase 4F

Naar verwachting starten we medio november de verkoop van 78 woningen in het Dorpshart. Deze fase bestaat uit herenhuizen, rijwoningen en twee onder 1 kapwoningen, maar vooral bijzonder zijn de zogenaamde boven- en benedenwoningen. Allen gelegen in een dorpse groene setting met fijne tuinen in de vertrouwde Oudhollandse bouwstijl. Typerend zijn de gevels met plinten en lijsten en de brede, hoge ramen. Je ziet het ook aan de manier waarop is gemetseld en door het gebruik van verschillende soorten gevelstenen. De woningen aan de kade hebben net een iets meer moderne twist en de woningen aan het gezellige hofje krijgen zelfs leuke tuinbankjes aan de gevels voor een kopje koffie in de zon. Woningen met de uitstraling van toen, maar dan wel met het comfort van nu. Duurzaam dus. Ze voldoen niet alleen aan de allerlaatste eisen BENG2 =0 en MPG, maar krijgen nu ook een materialenpaspoort, een sedumdak op de berging en een insectenhotel. En aan klimaatadaptieve tuinen is ook gedacht. We vertellen er in de komende nieuwsbrieven meer over. Ze zijn er straks vanaf € 290.000,-- voor een bovenwoning tot een vanaf prijs van een geschakelde twee onder 1 kapwoning vanaf ca. € 610.0000,-- Meer weten en/of op de hoogte blijven over de verkoop of eerder genoemde duurzame onderwerpen? Schrijf je dan in als belangstellende via de website.

image alt

17 luxe appartementen Landgoed Hoevesteijn

Nog dit jaar wordt er gestart met de verkoop van 17 unieke appartementen in een spraakmakend Landhuis in deelplan Het Lint. In landgoed Hoevesteijn staat de groene omgeving, het duurzaam wonen en comfort centraal. Het karaktervolle gebouw wordt omgeven door een prachtige tuin, biedt plaats aan 3- en 4-kamer appartementen verdeeld over 4 lagen (bg 1e t/m 3e verd). Ze zijn er straks vanaf ca 94 m2 tot ca 134 m2 gbo. Allen zijn voorzien van prachtige buitenruimten, een luxe keuken voorzien van alle inbouwapparatuur en sanitair en tegelwerk dat past in een segment als deze. Zie jij jezelf hier al wonen? Ga dan snel naar het woningaanbod van Het Lint, waar je alle schetsen, plattegronden en woninginformatie van Landgoed Hoevesteijn kunt zien en laat je inspireren. Verwacht wordt dat de verkoop in november van dit jaar start.

Voortgang bouw

In Het Lint fase 3 worden op dit moment de casco’s gebouwd door Bij Vianen. De verwachte oplevering hiervan is vanaf april. De 3e fase wordt gebouwd door Trebbe en start in november van dit jaar. Aansluitend start rond de jaarwisseling fase 3F door Thuis in Bouwen.

image alt

Kindcentrum

Bij het Kindcentrum in Hoef en Haag was het donderdag groot feest: het hoogste punt werd namelijk bereikt. Aan het begin van de middag verzamelden de kinderen en andere belanghebbenden zich tegenover de bouwplaats, waarna wethouder Tirtsa Kamstra een kort woordje tot hen richtte. Daarna was het tijd om de vlag met de logo’s van de scholen en de BSO te hijsen.
Alle kinderen kregen, natuurlijk compleet mèt bouwhelm, de gelegenheid om een kijkje te nemen in wat hun nieuwe school wordt. Ook werd er bij de hoofdingang van het nieuwe gebouw een tijdcapsule in de kruipruimte geplaatst.
Tot slot werden de kinderen getrakteerd op een ijsje bij de Keuken.

Kademuur

Onlangs is er gestart met de realisatie van de kademuur langs Dorpshart fase 4. Na verwachting is het aanbrengen van de stalen damplanken eind oktober gereed. Naar verwachting wordt vanaf februari 2022 gestart met aanbrengen van de beton wanden en het metselwerk van de kademuur.

Meander

De steigers langs de Meander zijn nog niet allemaal gereed. Door vertraging met transport duurt het langer dan verwacht. Inmiddels is het met de nodige vertraging gelukt om de steigers te monteren. Bij enkele steigers wordt nog wat grondwerk verricht om de omgeving goed te laten aansluiten op de steigers

image alt

Mini-weekmarkt

Op 17 september heeft de eerste mini-weekmarkt in Hoef en Haag plaatsgevonden. Vlees, bloemen, groenten & fruit dat is wat je op de markt kunt kopen, tegelijkertijd is er een mogelijkheid om heerlijk om het terras van De Keuken te genieten van een zak patat. De eerste markt is goed bezocht en was dan ook een succes. De mini-weekmarkt vindt plaats op vrijdagen van 16-20 uur grenzend aan het terras van De Keuken.

Zomerweidedag 2021

Zaterdag 18 september heeft de 4e editie van de Zomerweidedag plaatsgevonden. Een zeer geslaagde, zonovergoten dag, boordevol activiteiten door het hele dorp. Zonder de enorme inzet van de dorpsvereniging was dit niet gelukt. Vrijwilligers bedankt!

De Keuken van Hoef en Haag

De Keuken wordt al steeds meer een begrip in het dorp. Naast heerlijke koffie & lunches, nu ook een sfeervol terras, patat op vrijdag én verruimde openingstijden!
Ben jij al geweest?

Hoef en Haag

Over De Keuken

Ook voor feesten/partijen, kinderfeestjes, bijeenkomsten of vergaderingen kun je terecht bij De Keuken van Hoef en Haag. Kijk voor de mogelijkheden op de website. 

Ben jij op zoek naar een leuke (bij)baan in je eigen dorp? Neem snel een kijkje tussen de openstaande vacatures en kom solliciteren!

De Keuken is geopend van woensdag en donderdag van 9.00-18.00 uur en vrijdag t/m zondag van 9.00-20.00 uur

Website De Keuken
Hoef en Haag Facebook
Hoef en Haag Instagram