Bewonersnieuws - Mei 2019

1 mei '19

Als (toekomstig) bewoner van Hoef en Haag ben je natuurlijk nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt in dit nieuwe dorp. Via deze update brengen we jou graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!

Hoef en Haag in ontwikkeling

Het nieuwe dorp Hoef en Haag is natuurlijk volop in ontwikkeling en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. De afgelopen periode is er weer veel gebeurd en er zit ook weer voldoende aan te komen. We brengen je daar graag van op de hoogte! Heb jij als (toekomstig) bewoner vragen over 1 van de volgende onderwerpen? Mail dan naar [email protected].

1. Algemene ledenvergadering Dorpscomité

Maandag 6 mei 2019 vindt de algemene ledenvergadering van het Dorpscomité plaats. Noteer je dit vast in je agenda? Exacte tijd en locatie vind je onder andere op de Facebookpagina van het Dorpscomite 'Ons Hoef en Haag'

2. Basisschool

Goed nieuws over de plek waar jouw kind de handjes straks vies kan maken... Gemeente Vijfheerenlanden kwam namelijk vorige week vrijdag naar buiten met het volgende: De architect die de basisschool aan de Brink in Hoef en Haag gaat ontwerpen is geselecteerd. DAT architecten uit Tilburg is gekozen uit een een aantal architectenbureaus. De gemeente verwacht dat de school op de Brink open gaat in het schooljaar 2021 – 2022. Meer weten

Architect basisschool

3. De Woonwinkel verhuist!

De Woonwinkel van Hoef en Haag verhuist eind april van Vianen naar de Brink in Hoef en Haag. De Woonwinkel gaat hier samenwerken met lunchcafé “De Keuken van Hoef en Haag”. Een gezellige culinaire plek die gebruik maakt van streekproducten en het accent legt op biologische producten. Vanaf medio mei ben je van harte welkom aan de Lekstraat 38.

De Woonwinkel is op 27 april, 4 en 11 mei gesloten in verband met de verhuizing. De makelaars helpen in deze periode graag. Zij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Neem contact op met 1 van de makelaars.

Woonwinkel verhuist

4. Geluidsscherm

De overeenkomst tussen Rijkswaterstaat, Gemeente Vijfheerenlanden en Hoef en Haag CV is getekend. De Europese aanbestedingsprocedure wordt nu in gang gezet waarbij naar verwachting medio 2020 gestart wordt met de uitvoering van het geluidsscherm.

5. Nieuwe kapsalon: De HaarBoutique

Jezelf een nieuwe look aanmeten? Of gewoon weer even bij laten knippen? Het kan sinds kort ook in Hoef en Haag. Bij kapsalon De HaarBoutique aan de lekstraat 42. Meer informatie vind je op hun website.

de haarboutique

6. Red de bij

NPO Radio 2 dj's Frank van 't Hof en Stefan Stasse kwamen op donderdag 11 april naar Hoef en Haag voor hun Nationale Zaadlozings Marathon. De wat? Toegegeven... de naam roept wat vraagtekens op, maar het doel van de actie is heel helder: Nederland bevruchten. Met wilde bloemen. Om de bij te redden. Er is 1000 euro aan zaad gedoneerd om wilde bloemen te zaaien in Hoef en Haag.

red de bij

7. Subsidie Klimaatactief

Waterschap Rivierenland heeft subsidie voor inwoners die samen werken aan het klimaatbestendig maken van tuin, huis of straat. Denk daarbij aan groene daken of het vervangen van tegels door gras en planten. Samenwerken kan met buren, de hele straat of je buurt in Hoef en Haag. Meer weten?

8. Supermarkt

We zijn in een vergevorderd stadium over de invulling van de supermarkt. We verwachten dat de bouw van Het Brinkhuis met daarin de supermarkt en een huisartsenpraktijk in het tweede kwartaal van 2020 start. De verwachte oplevering zal na de zomer van 2021 zijn.

9. ZomerWeideZaterdag op 8 juni

Op zaterdag 8 juni van 11.00 tot 16.00 uur vindt de ZomerWeideZaterdag plaats. Er zijn kraampjes met leuke hebbedingetjes, er is muziek, je kunt er lekker eten en op het prachtige Kasteelterrein worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De entree is gratis. Kom je ook?  

10. Voortgang realisatie bruggen

De realisatie van de Hoefbrug en de Haagbrug over de Meander is op dit moment in volle gang. De bouw heeft door onvoorziene omstandigheden enkele weken vertraging opgelopen. De verwachting is dat de bruggen medio mei in gebruik genomen kunnen worden.

11. Recycle restmateriaal of breng het naar de Stadswerf

Ben je lekker aan het klussen in je nieuwe huis of tuin en heb je tegels, pallets of iets anders over? Maak er wat moois van! Denk bijvoorbeeld aan een leuke loungebank van pallets voor in de tuin. Laat je creativiteit de vrije loop! Maar opruimen kan natuurlijk ook. Zo houden we Hoef en Haag netjes en veilig. Weten waar je je afval kwijt kan? Lees het hier.

12. Vervuiling wegen

Het Hoevesteinse Lint wordt gebruikt als aanvoerweg naar de verschillende bouwlocaties. Hierdoor rijdt er veel bouwverkeer over die weg. Waar wordt gebouwd, wordt vuil gecreeërd. We zorgen ervoor dat er intensief wordt gesproeid en geveegd. Helemaal vuil vrij wordt het helaas niet. Wonen in een nieuw dorp brengt overlast met zich mee. Wij zijn ons daarvan bewust en doen onze uiterste best dit zoveel mogelijk te beperken.

13. Speelplekken

In het deelplan Hagenborgh (82 woningen) en Het Dorpshart fase 2a en 2b zijn wij op dit moment bezig met het uitwerken van 2 speellocaties. Het Dorpscomité heeft mee gedacht over de invulling en we zijn tot overeenstemming gekomen! In onderstaand overzicht worden de verschillende nieuwe speellocaties weer gegeven. De directe omwonenden worden binnenkort geinformeerd.

speelplekken

14. Kinderdagverblijf

In tegenstelling tot wat wij in het vorige Journaal hebben vermeld ziet Stichting Kinderopvang Vianen af van de voorgestelde locatie. Voor meer informatie verwijzen wij je naar www.kinderopvangvianen.nl.

15. Voortgang Hoef en Haag

Onderstaand een prognose van de werkzaamheden voor het komende kwartaal. Verkoop van woningen, vergunningprocedures en capaciteit van aannemers en nutsbedrijven hebben altijd invloed op een planning, de werkelijkheid kan dus iets afwijken.

De volgende werkzaamheden staan voor de komende tijd op de planning:

  • De bouw van Het Lint fase 2a start eind april (zie kaart 2A groen).
  • De bouw van 32 woningen Hoevesteijn in Het Lint is in volle gang. In het derde kwartaal van 2019 worden de eerste woningen opgeleverd. (zie kaart 1D groen)
  • De laatste woningen van het project 82 woningen Hagenborgh worden in mei opgeleverd. Aan het openbaar gebied ter plaatse wordt hard gewerkt. (zie kaart 1E groen)
  • Het uitgraven van de Meander (fase 2) is gestart en zal eind mei klaar zijn. Het aanleggen van het groen vindt plaats in het plantseizoen 2019/2020.
  • Het Dorpshart fase 2a is in aanbouw. Naar verwachting worden de 1e woningen in het 3e kwartaal van 2019  opgeleverd (zie kaart 2AB rood).
  • De bouw van Het Dorpshart fase 2b is in volle gang (zie kaart 2C rood)
  • In het 2e kwartaal van 2019 start de verkoop van De Erven fase 1 (zie kaart 3B blauw).
  • Het bouwrijp maken van Het Dorpshart fase 3a is in juni/juli gereed en de bouw start in juli 2019 (zie kaart 3A rood)
  • De start bouw van 22 huurappartementen in Het Dorpshart fase 2 staat gepland voor het 4e kwartaal van 2019 (zie kaart 2D paars).
  • In de zomer van 2019 start het bouwrijp maken van De Erven fase 1 (zie kaart 3B blauw).

De Haagbrug en de Hoefbrug over de Meander zijn medio mei gereed.

voortgang bouw

16. Afscheiding van je erfgrens

Diverse erfgrenzen van woningen zijn afgezet door middel van hedera of een beukenhaag. We doen dit om de wijk extra groene kwaliteit te geven en deze kwaliteit de komende jaren overeind te houden. Om die reden is het in stand houden van deze hagen en erfafscheidingen opgenomen in de leveringsakte van jouw woning. Het verwijderen van deze erfafscheidingen is dus niet toegestaan.

17. Glascontainer

Er is een tijdelijke glascontainer geplaatst aan het Hoevesteinse Lint, direct naast de grijze keet. Zodra de definitieve plekken voor de glascontainers bekend zijn, word je geïnformeerd.

18. Een veilig Hoef en Haag

Een veilig Hoef en Haag doen we samen. Door met elkaar afspraken te maken over parkeren, bouwverkeer en rijsnelheid wordt de verkeersveiligheid bevorderd. Concreet betekent dit dat er altijd 1 volledige rijstrook vrij dient te blijven en er op de rijbaan niet geparkeerd wordt. De maximum snelheid in de wijk is 30 km.

19. Hondenuitlaatplaats

De tijdelijke hondenspeelplaats (bij de kruising 1e Graaf van Hollanddijk en Willem van Noortstraat) is in gebruik genomen. Er is afgesproken met de gemeente dat zij de afvalbakken legen en bijvullen.

20. Contact

Voor een melding bij een aannemer doe je er goed aan direct naar de uitvoerder te gaan in de bouwkeet. Bespreek je vraag en probeer het gelijk op te lossen. Ervaar je hinder in het openbare gebied? Loop direct naar de werklui en/of directievoerder en bespreek hoe het ook anders kan. Men is zich er niet altijd bewust dat ze overlast veroorzaken en soms duurt de hinder maar even. Men doet het vaak niet met opzet. Geheel hindervrij zal het door de bouw de komende jaren niet worden, dat is zeker. Door een respectvolle dialoog en rekening met elkaar te houden kunnen we de beleving van hinder al enorm verminderen. En heb je een bruikbare tip, deel die. Met elkaar houden we Hoef en Haag leefbaar. En met goede tips kan iedereen zijn voordeel doen. Wij maken een onderscheid in meldingen die geheel Hoef en Haag aangaan of alleen de bouw van jouw woning. Meldingen over de ontwikkeling van Hoef en Haag, bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid of over communicatie ontvangen wij graag per mail op [email protected]. Stuur bij jouw melding bij voorkeur een foto, schets of video van een situatie. Wij informeren je dan zo snel mogelijk over de vervolgstappen en/of mogelijke oplossingen. Zorg er wel voor dat jouw contactgegevens in de mail staan.

21. Instagram Hoef en Haag

Hoef en Haag is nu ook te vinden en te volgen op Instagram! Volg ons voor inspiratie en de laatste nieuwtjes over Hoef en Haag! Volg ons.

  Homepage Hoef en Haag
  Algemeen nieuws over Hoef en Haag