10x Tips voor het kiezen van een nieuwe keuken

14 december '18

Keukenkastjes of juist lades? Waar komt je kookplaat en waar de gootsteen? En wat voor aanrechtblad past bij jouw nieuwe huis in Hoef en Haag? Bij het kiezen van een keuken kan er heel wat op je afkomen, merkten wij toen we ons hierin gingen verdiepen. Daarom: tien tips van een ervaringsdeskundige.

Standaardkeuken

Als je een nieuwbouwhuis koopt, maakt een standaardkeuken vaak onderdeel van het ontwerp van de woning uit. Dit was ook het geval bij onze Meander-woning in Het Dorpshart van Hoef en Haag. Kiezen voor zo’n standaardkeuken heeft twee grote voordelen: je hoeft je hoofd zelf niet meer te breken over hoe je keuken eruit moet gaan zien én hij zit er al in als je huis wordt opgeleverd.

Stuntprijzen

Maar… wij vonden het juist leuk om er zelf over na te denken. En wij zijn ook wel een beetje eigenzinnig: als iedereen A zegt, zeggen wij liever B. Wij hebben dus gekozen voor een casco keuken en zijn zelf op onderzoek uitgegaan. We hebben bij verschillende keukenboeren een ontwerp en offerte laten maken. Maar als je daaraan begint, kom je wel terecht in een oerwoud van keukenverkopers, ‘stuntprijzen’ en onderhandelingen (‘goedkoper dan dit krijgt u ‘m nergens, mevrouw’). Hier kun je je tegen wapenen door van tevoren goed na te denken over wat je wel en niet wilt.

Wil je ook zelf bepalen hoe je keuken eruit gaat zien? Deze tips helpen je op weg.

Weet jij al waar je je keuken gaat kopen? Veel succes!

Rebekka van Rij vlogt en blogt over Hoef en Haag. Rebekka is een koopster van een nieuwbouwwoning in Het Dorpshart. Wil je meer van Rebekka lezen bezoek dan haar website en facebookpagina.

Ik ga naar Hoef en Haag Eerste blog
De toekomst van nieuwbouw: gasloos wonen Volgende blog