Blog: ik ga naar Hoef en Haag

14 mei '18

Van een pittoreske jaren 30-woning in het oude binnenstadje van Vianen naar een nieuwbouwhuis in een nieuw dorp; waarom? Het lijkt een onlogische keuze voor iemand die nooit veel op had met nieuwbouw, maar dat is het toch niet.

In 2004 kochten mijn man en ik ons eerste huis; in de binnenstad van Vianen. Drie slaapkamers, een zolder en openslaande deuren naar een stadstuin. Een heerlijk huis waar we vrienden maakten met onze buren, feest vierden, en waar onze twee zoons werden geboren. We wilden er eigenlijk nooit meer weg.

Nieuwe stap

Maar toch. Je gaat tegen dingen aanlopen. Veel onderhoud. Geen geweldige isolatie. Maar vooral het gebrek aan ruimte: de huiskamer, waar geen plek is voor een boekenkast. Kleine jongens die steeds groter worden en hun slaapkamers die steeds kleiner lijken te worden. Geen schuur, en een tuin waar net een tuinset kan staan (en fietsen en kliko’s dus niet). Slimme oplossingen die mijn man heeft bedacht om spullen toch netjes op te bergen zijn niet meer toereikend. Kortom: we groeien uit ons huis en zijn toe aan een nieuwe stap.

Het liefst net zo’n huis, maar dan een paar maatjes groter, in dezelfde buurt, was de wens. Twee jaar, heel veel bezoekjes aan Funda en enkele bezichtigingen later is de conclusie: dat gaat niet lukken. Ons droomhuis is er simpelweg niet óf is te duur voor ons. Een andere woonplaats dan? Utrecht? IJsselstein? Culemborg? Met twee schoolgaande kinderen is die stap niet snel gezet.

Of dan toch…
Nieuwbouw?
Nee, dat is echt niks voor ons hoor.

Rijtjes herenhuizen

Hoef en Haag. We hadden er al eens over gehoord en we zagen de eerste huizen verrijzen. Het kon me nooit zo boeien, want ik had toch niks met nieuwbouw. Tot ik eens op de website ging kijken en mooie plaatjes zag van rijtjes herenhuizen, met topgevels en in verschillende kleuren. Ineens verdween mijn schrikbeeld van rijen – nee, hele wijken – met dezelfde huizen in dezelfde kleuren. Ik zei tegen mijn man: ‘Laten we ons er eens in verdiepen, dat kan toch geen kwaad?’

Een paar weken later hadden we een optie op… ons ideale nieuwbouwhuis.

Hoe de tocht van Rebekka van Rij en haar gezin verder verliep lees je in de volgende blog over oriënteren.

Bloggen en vloggen over Hoef en Haag

Rebekka van Rij vlogt en blogt de komende tijd over Hoef en Haag. Rebekka is een koopster van een nieuwbouwwoning in Het Dorpshart. 

Wil je meer van Rebekka lezen bezoek dan haarwebsite en facebookpagina.

naar home Meer over Hoef en Haag
oriënteren op nieuwbouw in Hoef en Haag Volgende blog