Oriënteren op een nieuwbouwhuis

16 mei '18

Oriënteren op een nieuwbouwhuis, dat doe je niet door alleen een foldertje bij de makelaar op te halen en een website te bestuderen. Althans, wij niet. We bezochten een informatieavond, liepen langs de al gebouwde huizen in Hoef en Haag en bekeken er een uitgebreid van binnen.

Met het lezen van folders en het bezoeken van de website begint het natuurlijk wel. Sceptisch als ik nog steeds was (‘Ik heb niks met nieuwbouw’), bestudeerde ik alle informatie over Hoef en Haag uitgebreid. De uitstekend geschreven teksten maakten mij stiekem al warm, en het prachtige beeldmateriaal nog meer. ‘Die mensen zien er op die tekeningen altijd heel knap uit, en veel gelukkiger dan in werkelijkheid’, dacht ik sarcastisch.

Oriënteren op Het Dorpshart

Het bestuderen van het materiaal gebeurde in de eerste maanden van 2018, en laat nou net in die periode een nieuwe bouwfase aanbreken: Het Dorpshart, fase 2a. Het dorpshart was het gebied in het dorp waar onze voorkeur naar uitging, omdat we twee opgroeiende kinderen hebben. Voor hen leek het ons leuk om te gaan wonen in een levendige wijk, met plekken in de buurt waar mensen – en kinderen – elkaar kunnen ontmoeten.

Meander

In deze bouwfase werden 69 woningen aangeboden, onderverdeeld in verschillende typen: Brederode, Meander, Buitenhuis, Hoftuin, Koetshuis en Dorpshoeve. Het ontwerp van al deze woningen is geïnspireerd op de oud-Hollandse bouwstijl. Het leuke aan de opzet vond ik dat deze typen door elkaar staan. Mijn man en ik zagen al snel welk type het meest aan onze wensen voldeed: de Meander, een royaal herenhuis met uitzicht op het water.

Hoef en Haag | Meander

Meet & Greet

Dinsdagavond 6 februari was er een informatieavond in de Woonwinkel aan de Voorstraat in Vianen. Hier konden we terecht met al onze vragen over Het Dorpshart fase 2a. In de winkel konden we op een maquette zien hoe het dorp en de woningen liggen en zich tot elkaar verhouden. Ook lagen er bakstenen, waardoor we een goed beeld kreeg van de kleuren die de huizen krijgen. De inloopavond werd druk bezocht en er waren lekkere hapjes en drankjes. We zijn er maar kort geweest omdat het bedtijd was voor onze kinderen, maar we waren wel weer een stap verder in onze oriëntatiefase.

Het dorp Hoef en Haag in

Nu we weer gerichter verder konden gaan kijken, zijn we op een zondagmiddag naar Hoef en Haag gereden en hebben daar langs de huizen gelopen. De eerste fase in het dorpshart was al afgerond en er stonden al Meander-woningen, dus konden we een nog duidelijker beeld van de huizen en de kleuren krijgen. Ook mochten we bij bekenden hun huis uitgebreid van binnen bekijken en konden we hen het hemd van het lijf vragen over bouwopties, keukens, tuinen en vloeren. We waren weer een stukje verder in onze zoektocht!

Hoe deze tocht verder verliep lees je volgende week in de volgende blog van Rebekka van Rij over kiezen van een nieuwbouwhuis en inschrijven.

Meet & Greet Het Dorpshart fase 2b

Wil je ook naar een Meet & Greet in de Woonwinkel van Hoef en Haag? Donderdag 24 mei is er weer een!

Rebekka van Rij vlogt en blogt over Hoef en Haag. Rebekka is een koopster van een nieuwbouwwoning in Het Dorpshart. 

Wil je meer van Rebekka lezen bezoek dan haar website en facebookpagina.

Ik ga naar Hoef en Haag De vorige blog van Rebekka
Willen wij echt naar Hoef en Haag? De volgende blog van Rebekka