Hoe gaat zo'n loting in z'n werk?

1 juni '18

Februari 2018. We hebben onze top vijf met voorkeurswoningen in het Dorpshart in Hoef en Haag ingestuurd. Hoe gaat zo’n loting in z’n werk en wanneer weten we eigenlijk of we ingeloot zijn?

Op de site van Hoef en Haag las ik het volgende over de toewijzing van de woningen: ‘We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers.’ Daarbij gelden de volgende criteria:

  1. Aantal kandidaten per bouwnummer.
    Als er maar één kandidaat voor een bouwnummer is, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen.

  2. Financiële check
    Bij meerdere kandidaten op één bouwnummer is een financiële check belangrijk. Dit is een brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur die aangeeft voor hoeveel je bij de bank kunt lenen. Je kunt het document uploaden via je account, maar bent niet verplicht dat te doen. Wij wilden onze kansen vergroten en hebben het wel gedaan. Op de site van Hoef en Haag kun je meer lezen over de financiële check.

  3. Moment van aanmelden
    Als er meerdere kandidaten zijn voor een bouwnummer én ze hebben de financiële check laten uitvoeren, dan is als laatste het moment van belang waarop je je hebt aangemeld als belangstellende voor het project (in dit geval Hoef en Haag, Dorpsfase 2a). Degene die als langste staat aangemeld, krijgt de woning toegewezen.

Kansen

Handig om te weten allemaal, maar we hebben geen idee hoe groot onze kansen zijn. Er schijnt veel belangstelling voor het bouwproject te zijn en de informatieavond was drukbezocht. Het zou dus heel goed kunnen dat we níet het huis van onze eerste keus toegewezen krijgen. Misschien krijgen we wel de nummer twee van onze lijst. Zouden we dat eigenlijk wel willen? We gaan er eigenlijk vanuit dat we buiten de boot gaan vallen. En mochten we toch ingeloot zijn, dan zien we wel weer verder. Inschrijven verplicht je immers tot niets…

Help!

Al op 14 februari, twee dagen na de sluiting van de inschrijving, lees ik op de startpagina van mijn account: Gefeliciteerd, je hebt een optie op bouwnummer 60. Dit is onze nummer één uit de top vijf die we samenstelden. Verbaasd laat ik het mijn man weten. We vinden het wel een leuke verrassing! Maar toch vat het woord ‘help’ onze reactie het beste samen. Wat gaan we nu doen?

Hoef en Haag | optie

Hoef-en-Haag-virus

Een dag later lees ik in een nieuwsbrief van Hoef en Haag dat ‘met meer dan 240 inschrijvingen 67 van de 69 woningen zijn toegewezen.’ Toch wel erg leuk dat wij een van de gelukkigen zijn. Het begint, op een aangename manier, steeds meer te kriebelen. Langzaam maakt het Hoef-en-Haag-virus zich steeds meer meester van mij.

Hoe het verder verliep, lees je volgende week in Stap 5: Naar de makelaar.

Rebekka van Rij vlogt en blogt over Hoef en Haag. Rebekka is een koopster van een nieuwbouwwoning in Het Dorpshart. Wil je meer van Rebekka lezen bezoek dan haar website en facebookpagina.

ZomerWeideZaterdag Eerste Hoef en Haag vlog
Woonopties van je huis: keuzes, keuzes ..... Volgende blog