Inrichting kasteeltuin

3 mei '18

In maart hebben circa 35 kinderen en ouders (bewoners) een zaterdagmiddag hun ideeën voor de kasteeltuin geschetst. Een enorme hoeveelheid aan inspiratie hebben wij ontvangen. In de kasteeltuin kun je op termijn je motorische vaardigheden ontwikkelen en stoere dingen doen. Maar ook beleven wat natuur doet. Het blijft wel een tuin. Sporten kun je er en met je vriendjes en vriendinnen afspreken. Ouders zien het wel zitten om vanuit verschillende thema’s er bijeenkomsten te houden. Wil je er een voorstelling geven? Of verhalen vertellen, dat kan. Het wordt geen speeltuin zoals er al vele zijn.  De speeltuin met de bekende toestellen komen tussen de woningen in het dorp. Juist het beleven van de tuin en de natuur staat in de kasteeltuin centraal. Dus ja je kunt er ook behoorlijk vies worden als je niet de overkant van de sloot haalt of tijdens de fietscross valt. 

Volop ideeën

Er zijn meer voorstellen gedaan dan we in de kasteeltuin kunnen realiseren. Daarom worden een aantal van de voorstellen verwerkt in de toekomstige speeltuinen in het dorp. Op onderstaande afbeelding ziet u alle geplande locaties voor toekomstige speeltuinen. Sommige daarvan krijgen een thema, zoals water. 

Hoef en Haag | brainstorm kasteeltuin

Initiatief van bewoners

Het idee achter de ontwikkeling van de kasteeltuin is dat bewoners dit met elkaar realiseren en onderhouden. Hoef en Haag CV en gemeente helpen mee. De kasteeltuin zal uitgroeien tot de gezamenlijke ontmoetings- en belevingsplaats voor kinderen en ouders van Hoef en Haag. Hoe gaaf is dat. Zoveel ruimte waar je met elkaar aan de slag kunt. De aanzet die kinderen en ouders in maart gedaan hebben is uitgewerkt naar een ontwerp met verschillende thema’s. Met de ZomerWeideZaterdag op 26 mei willen we alvast een paar dingen af hebben. De komende jaren komt er dus steeds meer bij. Het gehele terrein is een archeologische vindplaats. Daarom is het niet toegestaan om diep de bodem in te gaan. Dat is wel een uitdaging om constructies te verankeren in de bodem. Daarom zullen we met elkaar creatief moeten zijn.

Jij doet natuurlijk ook mee

Tijdens de ZomerWeideZaterdag op 26 mei a.s. kun je alle ideeën die je nog hebt toevoegen aan het ontwerp dat nu met behulp van kinderen is geschetst. Kinderen en ook ouders doe mee om van de kasteeltuin voor Hoef en Haag een gezamenlijke en unieke speel- en ontmoetingsplaats te maken. De komende jaren zijn nog heel veel handen nodig. Dat kunnen we bijvoorbeeld doen door met elkaar klusdagen af te spreken. Het resultaat zal geweldig zijn. Je ontmoet direct veel mede dorpsgenoten. En tijdens de oogsttijd zal er een feest zijn, waar de dorpsbewoners kunnen genieten van de opbrengst van de boomgaard. Op zaterdag 26 mei gaan we al met elkaar aan de slag! Houd hiervoor het programma van de ZomerWeideZaterdag in de gaten, deze zal binnenkort bekend gemaakt worden.

  Voorzieningen
  ZomerWeideZaterdag