Wonen in Hoef en Haag

30 juni '21

Als bewoner (of toekomstige bewoner) van Hoef en Haag ben je natuurlijk nieuwsgierig naar wat er gebeurt in het dorp. Via deze update brengen we jou graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!

Achter de schermen werken we met het team verder aan het nieuwe dorp. De ontwikkelingen gaan hard op het moment. 800 woningen zijn opgeleverd en daar zullen dit jaar nog eens woningen bijkomen in De Erven, Het Lint en het Brinkhuis.

Ook bij nieuwe plannen nemen we kwaliteit goed in ogenschouw en werken we eraan dat u als bewoners gezond en gelukkig kunt leven in een aantrekkelijk groen dorp. En dat willen we zo houden. We zijn dan ook blij me de vele volgers en berichten in de BouwApp. Hiermee kunnen wij snel reageren op zaken die even extra aandacht verdienen. De BouwApp kun je gratis downloaden in de appstore! Zoek op “Hoef en Haag” en voeg hem toe aan je favorieten!

Wij zijn blij dat de Keuken weer open is. Een mooie ontmoetingsplek in het dorp. Op het terras en sinds kort ook binnen, kun je terecht voor een heerlijke kop koffie, lunch of borrel.

Veel leesplezier!

Landgoed Hoevesteijn

Verkoop

We zijn al weer bijna aan het 2e deel van 2021 beland. We kunnen terugkijken op een succesvol half jaar waarin weer diverse projecten zijn afgerond en nieuwe zijn gestart. Zo is Het Dorpshart fase 4 met maar liefst 91 woningen geheel uitverkocht. Verwacht wordt dat de BAM in Q3 met de bouw start. Ook hebben we begin dit jaar De Erven fase 4b in verkoop gebracht. De 28 woningen van mooie rijwoningen tot rietgedekte villa’s zijn ook in een mum van tijd uitverkocht. De bouw is hier in handen van Gebroeders Blokland.

Ook Het Lint bleek in trek. Na het starten van de eerste 49 woningen, die allen zijn verkocht, is in mei gestart met de volgende 40 woningen. Prachtige herenhuizen en statige rijwoningen worden afgewisseld met rijk gedetailleerde 2 kappers. De bouw wordt verzorgd door Thuis in Bouwen. De woningen zijn inmiddels allemaal onder optie.

Doorkijk 2021
Eind van dit jaar gaan we met de volgende fase van Het Dorpshart in verkoop. Fase 4F bestaat uit 78 woningen, waaronder 15 zogenaamde bebo’s (boven en benedenwoningen) in de bereikbare koop. De wijk wordt aangevuld met herenhuizen van 5,4m breed en 6m breed, alsmede enkele geschakelde 2 kappers in de bekende Oud Hollandsche architectuur. De eerste beelden worden na de zomervakantie verwacht.

In het Lint fase 5 zijn we in voorbereiding van 17 luxe koopappartementen. Hiervoor is de pre-sale gestart. Het wordt een luxe appartementencomplex met de naam “Landgoed Hoevesteijn”. De prognose van de officiële start verkoop staat momenteel gepland op medio oktober 2021. Meer informatie over deze appartementen vind je op de website.

Het Brinkhuis

Bouwbedrijf Pennings is volop aan het bouwen aan het Brinkhuis. Binnenkort vieren we met de toekomstige bewoners van de 16 appartementen het hoogste punt!

De Erven fase 3BC

Deze week worden de laatste woningen van fase 3B opgeleverd. Bij het Centrale Erf is het hoogste punt van de woningen bereikt. De oplevering en woonrijp maken loopt door tot ca. begin 1e kwartaal 2022. Dit is afhankelijk van de voortgang omleggen Nuts-tracé.

De Erven Fase 4AB

Momenteel wordt het terrein van fase 4AB bouwrijp gemaakt de riolering is nagenoeg geheel gereed en zijn de nutsbedrijven gestart met het leggen van kabels en leidingen. De verwachting is dat er vanaf november gestart kan worden met het boren van de bronnen ten behoeve van de woningen.

Hoevesteinse Lint

Deze wordt definitief ingericht vanaf het moment dat de woningen in Het Lint fase 3DEF gereed zijn en er woonrijp gemaakt kan worden. Naar verwachting is dit het 4e kwartaal van 2022.

Het Dorpshart fase 4AE

Het bouwterrein van fase 4AE is nagenoeg bouwrijp gemaakt en de verwachting is dat vanaf september BAM Woningbouw start met de bouw van Dorpshart fase 4AE. Tijdens de bouw rijdt het bouwverkeer net als nu over de asfaltweg parallel aan de Hagesteinsestraat.

Het Dorpshart fase 4FG

Vanaf juli wordt gestart met het bouwrijp maken van het Dorpshart fase 4FG. Het bouwverkeer rijdt net als nu over de asfaltweg parallel aan de Hagesteinsestraat.

Het Lint

Het Lint

Voor fase 3F is namens Jansen Bouwontwikkeling, Van Stiphout inmiddels gestart met de bouw. De heiwerkzaamheden zijn afgerond en men is gestart met de funderingswerkzaamheden. Naar verwachting zijn de woningen in het 2e kwartaal van volgend jaar gereed. In het Lint fase 3DE start de bouw van de woningen medio 3e kwartaal van dit jaar en de woningen zullen naar verwachting in het 4e kwartaal van 2022 gereed zijn

image alt

Kindcentrum

Het Kindcentrum wordt in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden gerealiseerd door bouwbedrijf P. van Leeuwen. De begane grondvloer is op 16 juni gestort. 24 juni is gestart met de montage van de staalconstructie. Op 30 juni wordt de 1e verdiepingsvloer geleverd. Gepland is dat voor de bouwvakantie de gehele staalconstructie tot en met de 2e verdiepingsvloer gereed zullen zijn. Tevens zullen dan de gevelsluitende elementen op de begane grond gemonteerd zijn.

Ingezonden door de gemeente Vijfheerenlanden

image alt

Uitkijkpunt Meander

Het uitkijkpunt aan de Meander wordt 7 juli a.s. officieel geopend. De kademuur en steigers zijn gereed en het pondje is klaar om de eerste mensen naar de overkant te brengen. Vervolgens kun je aan de overkant op de kabelbaan! Alle kinderen uit Hoef en Haag mogen op 7 juli tussen 15.00-17.00 een ijsje komen eten bij het uitkijkpunt.

Hoef en Haag

Omgang met openbaar gebied

Wij doen middels deze nieuwsbrief een oproep aan een ieder in Hoef en Haag om met zorg om te gaan met het openbaar gebied. Vele wadi’s (bermen) worden gebruikt voor opslag, terwijl deze al zijn ingezaaid en het hierdoor wordt beschadigd.

Zomerweidedag

Zomerweidedag 2021

Zet hem vast in je agenda: zaterdag 18 september 2021 organiseert het Dorpscomité samen met De Keuken van Hoef en Haag én Hoef en Haag CV de Zomerweidedag. Jij bent er toch ook bij?

Dorpscomité

Uitvraag waterontharder
Er blijkt veel vraag te zijn naar waterontharders onder de inwoners van Hoef en Haag. Daarom wordt er vanuit het Dorpscomité onderzocht door middel van een poll op hun site of er interesse is om hier gezamenlijk in op te trekken, waardoor er mogelijk een hogere korting haalbaar is. Meer informatie hierover vind je hier: 

Uitvraag waterontharder

De Keuken van Hoef en Haag

Kennismaken met nieuwe eigenaren van De Keuken…
Sybel en Anouk zijn partners én ondernemers pur sang. Ze runnen een dansschool én een uit de hand gelopen hobby van T-shirts bedrukken is inmiddels een goedlopende business. Als we de dames spreken, wordt het ineens een stuk minder vreemd dat ze midden in de crisis een horecazaak hebben overgenomen. Met zo’n enthousiasme en positieve drive creëer je de meest prachtige dingen. Lees hier het hele interview met Sybel en Anouk.

Over De keuken
Ook voor feesten/partijen, kinderfeestjes, bijeenkomsten of vergaderingen kun je terecht bij De Keuken van Hoef en Haag. Kijk voor de mogelijkheden op de website.

De Keuken is geopend van woensdag t/m zondag van 9.00-18.00uur.

Website De Keuken
  Contact
  Nieuws