Wonen in Hoef en Haag

31 maart '21

Als bewoner (of toekomstige bewoner) van Hoef en Haag ben je natuurlijk nieuwsgierig naar wat er gebeurt in het dorp. Via deze update brengen we jou graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!

Ontwikkelingen

Intussen werken we achter de schermen met het team verder aan het nieuwe dorp. Er staat weer veel te gebeuren dit jaar. We merken dat Hoef en Haag in trek is en niet onopgemerkt blijft. De eerste bewoners verhuizen binnen het dorp. Een mooier compliment kunnen we natuurlijk niet krijgen.

Ook bij nieuwe plannen nemen we kwaliteit goed in ogenschouw en werken we eraan dat je als bewoner gezond en gelukkig kunt leven in een aantrekkelijk groen dorp. En dat willen we zo houden. We zijn dan ook blij me de vele volgers en berichten in de BouwApp. Hiermee kunnen wij snel reageren op zaken die even extra aandacht verdienen. De BouwApp kun je gratis downloaden in de appstore! Zoek op “Hoef en Haag” en voeg hem toe aan je favorieten!

We hopen allemaal dat we in het verdere voorjaar snel weer naar buiten kunnen voor een kop koffie of een lunch op het terras. We zijn heel blij met Anouk en Sybel die achter de schermen werken aan een opening van ‘De Keuken’. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

image alt

Terugblik

Wat hebben we mooie herinneringen gemaakt met elkaar in Hoef en Haag met het schaatsen op de Meander. Wat een plezier heeft dit gebracht in deze donkere tijd. Teamwork om trots op te zijn tussen aannemers, dorpscomité, Hoef en Haag CV én inwoners! 

Het Brinkhuis

De bouw van Het Brinkhuis is gestart in december jl. en is naar verwachting begin 2022 gereed. In week 10 zijn de eerste verdiepingsvloeren gelegd, waarmee de bouw van de 16 appartementen ook officieel gestart is. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Pennings.

image alt

De Erven fase 3BC

De eerste woningen van fase 2 zijn opgeleverd. De verwachting is dat de laatste woningen van fase 2 aan het einde van het tweede kwartaal worden opgeleverd. De eerste heipalen van het Centrale Erf zijn in week 10 ook de grond in gegaan. De oplevering en woonrijp maken loopt door tot ca 4e kwartaal 2021. Het groen wat in dit plantseizoen niet aangebracht kan worden (omdat woningen niet opgeleverd zijn) wordt in het komende plantseizoen van november 2021 t/m maart 2022 aangebracht. Dit geldt ook voor het groen langs de oever van de Meander.

De Erven Fase 4AB
Momenteel wordt het terrein van fase 4AB bouwrijp gemaakt en de verwachting is dat er vanaf november gestart kan worden met de bouw van de woningen. De verkoop is in volle gang en verloopt zeer voorspoedig.

Het Lint
Voor fase 4F is namens Jansen Bouwontwikkeling, Van Stiphout inmiddels gestart met de bouw. Ze zijn gestart met het aanbrengen van de bodemlussen ten behoeve van de warmtepompen. Naar verwachting zijn de woningen in het 2e kwartaal van dit jaar gereed. In het Lint fase 4DE start de bouw van de woningen vanaf het 3e kwartaal van dit jaar en de woningen zullen naar verwachting in het 3e/4e kwartaal van 2022 gereed zijn.

Hoevesteinse Lint
Deze wordt definitief ingericht vanaf het moment dat de woningen in Het Lint fase 3DEF gereed zijn en er woonrijp gemaakt kan worden. Naar verwachting is dit het 3e kwartaal van 2022.

Het Dorpshart fase 4AE
Momenteel wordt het terrein van fase 4AE bouwrijp gemaakt en de verwachting is dat vanaf september BAM Woningbouw start met de bouw van Dorpshart fase 4AE. Tijdens de bouw rijdt het bouwverkeer net als nu over de asfaltweg parallel aan de Hagesteinsestraat.

Speellocaties

In Hoef en Haag zijn en worden diverse speellocaties ingericht. Hieronder volgt een update van de aanleg.

Speelplekken in De Erven 3BC
De speellocatie “Het Roversnest” wordt begin april aangelegd. De speellocatie “Op het Erf” wordt aangelegd wanneer het Centrale Erf gereed is. 

Dorpshart fase 4AE
In deze fase worden 4 speelplekken gericht, te weten: “Het Sportplein”, “Aan de Gracht”, “Aan de Lekstraat” en “de Speelkamer”.  Wil je meer weten? Download gelijk het overzicht van de speellocaties

Meander fase 2
Ook komt er een speelplek “de Nederzetting” aan de oever van de Meander tegenover het uitkijkpunt Dorpshart fase 2. 

image alt

Nieuw woningaanbod

De Erven 4B
In februari zijn we gestart met de verkoop van 38 woningen in de Erven fase 4 dat voor een groot deel een herhaling is van de succesvolle derde fase. De belangstelling was wederom groot en na de toewijzing, zijn de verkoopgesprekken inmiddels gestart.

Het Lint fase 4
Recentelijke hebben we de nieuwe fase in het Lint gepresenteerd. Deze fase bestaande uit 49 woningen in een eigentijdse stijl, zijn erg goed ontvangen. Inmiddels hebben ruim 600 belangstellenden zich voor dit project aangemeld. Achter de schermen wordt de verkoop voorbereid en hopen we binnen afzienbare tijd de definitieve verkoopdatum bekend te kunnen maken.

Verder dit jaar

Buiten zijn diverse projecten in aanbouw zoals in De Erven of op de Brink waar de contouren van de supermarkt al zichtbaar worden. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de verdere vormgeving van het nieuwe dorp. Zo wordt er gewerkt aan luxe kleinschalig appartementsgebouw in Het Lint en een vervolg van het Dorpshart, waar behalve de eengezinswoningen, herenhuizen en tweekappers ook de zogenaamde Bebo ( boven-/benedenwoning) wordt geïntroduceerd. Op de website houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen verder in dit jaar.

Huisartsenpraktijk

Ingezonden door huisartsen Esther Bleeker en Larissa de With

Na veel langer dan verwacht op onze locatie op ‘de Limiet’ gezeten te hebben, zijn wij per 1/11/20 verhuisd naar Hoef en Haag. We hadden gehoopt geen tussenoplossing nodig te hebben, maar de bouw van het nieuwe pand duurt langer dan verwacht. Ondertussen groeit de praktijk flink door, waardoor wij genoodzaakt waren ons te huisvesten in een cabin. Deze staat nu aan de overzijde van de Hagesteinsestraat midden in het weiland, schuin tegenover de plek waar het gezondheidscentrum straks zal komen.

De planning is dat ons pand na de zomer van 2022 af zal zijn. Samen met een groot aantal andere eerstelijns zorgverleners waar wij nu al mee samenwerken (fysiotherapiepraktijk de Vries, psychologenpraktijk Mindfit, verloskundigenpraktijk De Lekbrug, Podotherapiepraktijk Rondom, bekkenbodemtherapie Het Kruispunt, de Saltro, de Keurdokter en het consultatiebureau) maar ook met een aantal nieuwe partijen (o.a. de apotheek, logopedist, diëtist, praktijk voor positieve psychologie SCIO (met onder andere kinderpsychologen en orthopedagogen), willen wij hier een allround gezondheidscentrum neerzetten, waar patiënten voor al hun gezondheidsklachten terecht kunnen en waarbij veel wordt samengewerkt tussen al deze partijen wat de gezondheid van de patiënten ten goede komt.

We hopen regelmatig een update te kunnen plaatsen met wat foto’s voor een sfeerimpressie. Voor nu wat foto’s van de cabin. Klein maar fijn!

Huisartsen
Huisartsen
Huisartsen

Ontwikkelingen Kasteelterrein
Op dit moment is Hoef en Haag CV samen met het Dorpscomité aan het kijken om dit jaar weer twee elementen toe te voegen aan de inrichting van het Kasteelterrein. De ideeën worden op dit moment verder uitgewerkt. Vanuit het Dorpscomité volgt tzt een oproep voor hulp om e.e.a. uit te voeren ter plaatse.

Storing OV verlichting
Hoef en Haag is voor wat betreft de OV verlichting aangesloten op het netwerk van Stedin. Gevolg hiervan is dat alleen Stedin werkzaamheden, waaronder ook storingen vallen, mag uitvoeren aan het OV netwerk. Ons vriendelijke verzoek is om wanneer u een storing constateert deze niet alleen aan ons te melden maar ook aan Stedin, dit maakt dat de storing sneller wordt opgepakt en verholpen.

Voor het melden van calamiteiten aan de Openbare Verlichting met een spoedeisend karakter buiten kantoortijden kan de storingsdienst van VDV infra gebeld worden via telefoonnummer: 088 – 0102424

De Keuken van Hoef en Haag

Per 1 april 2021 starten twee enthousiaste ondernemers Sybel Erduran en Anouk van Aubel in “De Keuken”. Zij hebben met Hoef en Haag CV een samenwerkingscontract getekend en staan te popelen om de deuren te openen. Wij raden je aan om de website in de gaten te houden voor de actuele openingstijden en het aanbod. Ook kun je De Keuken volgen via Facebook en Instagram

De Keuken
Sleuteloverdracht

Instagram

Wil je nog meer weten? Volg ons ook op Instagram.

  Neem contact op
  Meer nieuws