Wonen in Hoef en Haag

30 maart '22

Als bewoner (of toekomstige bewoner) van Hoef en Haag ben je natuurlijk nieuwsgierig naar wat er gebeurt in het dorp. Via deze update brengen we jou graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!

Wat een bijzonder jaar. Hoef en Haag bestaat 5 jaar en dat vieren we! Door het hele jaar door zullen er activiteiten plaatsvinden met als hoogtepunt een feestweek in juni. Hierover in deze nieuwsbrief meer.

Voor nu, veel leesplezier!

image alt

Het Dorpshart

Op 16 november 2021 zijn we gestart met de verkoop van 78 woningen in Het Dorpshart fase 4F. Het plan dat bestaat uit eengezinswoningen, 2-onder-1- kapwoningen, herenhuizen en boven- en benedenwoningen, was snel uitverkocht. Na het onherroepelijk worden van de omgevingsvergunning, wordt nog voor de zomer gestart met de bouw van deze mooie wijk, in Oud-Hollandse sferen. De bouw is straks in handen van BAM. 

image alt

Het Lint

Op 16 november 2021 is ook de kroon van deelgebied Het Lint op de markt gekomen: Landgoed Hoevesteijn, een prachtig complex met 17 luxe 3- en 4-kamer appartementen naar hand van Zeinstra Veerbeek Architecten. Aan de voet van Landgoed Hoevestein ligt een parkachtige tuin, waarvan de toekomstige bewoners gemeenschappelijk eigenaar worden. De belangstelling was groot en alle appartementen zijn inmiddels verkocht. De bouw is in handen van Reinbouw. Verwacht wordt dat de bouw in augustus 2022 van start gaat.

Doorkijk 2022

Ook in 2022 staat er een nieuwe en aantrekkelijk aanbod op het programma dat we in verkoop zullen brengen. Net voor de zomer zullen we gaan starten met de verkoop van deel 1 van De Erven fase 4D. Deze fase (De Boomgaard) bestaat uit 21 mooie 2-onder 1 kap en vrijstaande woningen verdeeld over een zogenaamde boomgaard en Hameau. Het ontwerp is afkomstig van Hans Been Architecten (Hameau: letterlijk buurt of gehucht door een klein cluster van verschillende woningen in een ruime, groene setting). Later, naar verwachting snel na de zomer, starten we met de verkoop van nog eens 37 eengezinswoningen in deze fase. Rug- aan rugwoningen, seniorenwoningen en herenhuizen worden afgewisseld met eengezinswoningen, ook verdeeld over de boomgaard en het Hameau. Het ontwerp is afkomstig van Weusten Liedenbaum architecten. 

Voortgang bouw

Algemene zaken

Huisartsenpraktijk
De bouw van het gezondheidscentrum Hoef en Haag is gestart en wordt naar verwachting begin oktober van dit jaar opgeleverd en in gebruik genomen.

Fietspad
Voor het fietspad tussen Hagestein en Hoef en Haag is het conceptontwerp technisch voorbereid en op archeologische waarde van het Kasteelterrein getoetst. Het fietspad wordt nu definitief uitgewerkt. Wanneer de uitwerking gereed is wordt e.e.a. door gemeente met bewoners Hagestein besproken qua aansluiting op Hagestein.

Kademuur
Onlangs is er gestart met de realisatie van de kademuur langs Dorpshart fase 4AE. Momenteel worden de betonnen wanden t.b.v. het metselwerk aangebracht. Naar verwachting wordt vanaf april gestart metselwerk van de kademuur.

Meander
De steigers langs de Meander zijn inmiddels allemaal gereed. Heeft lang geduurd, maar het is nu zover dat er gebruik gemaakt van kan worden. Zowel van de vissteigers als overige steigers. Ook de Meander in fase 4 is inmiddels uitgegraven. Wel moet de aansluiting van de meander in fase 2 en 4 tot aan de Duikerburg bij de Hagesteinse straat nog uitgegraven worden. Deze werkzaamheden worden samen met de aanleg van de Duikerbrug aan de Hagesteinsestraat uitgevoerd.

Duikerbrug Hagesteinse straat
Inmiddels is de technische uitwerking gereed en kunnen wij de benodigde omgevingsvergunning aanvragen. De verwachting is dat in mei gestart kan worden met de realisatie.
T.b.v. het woonverkeer en tijdelijke bouwverkeer wordt een bypass van asfalt aangelegd, zodat het dorp altijd via de Hagesteinsestraat ontsloten en bereikbaar blijft. Hierover informeren wij je t.z.t. in de BouwApp.

Onlangs is er een prijsvraag uitgezet voor het bedenken van een naam voor de nieuwe Duikerbrug. Hier is massaal op gereageerd, leuk om te zien dat iedereen zo betrokken is. Na de indiening is er een top 3 geselecteerd door de selectiecommissie. Iedereen kon vervolgens weer zijn of haar stem uitbrengen op de top 3. Dit is nu gedaan, de stemmen zijn geteld en de winnaar van de enige echte Hoef en Haag fiets is geworden......? Bekijk snel de video! 

Speellocaties
In De Erven fase 3BC wordt in april de laatste speellocatie “Spelen op het Erf” aangelegd.

12 juni 2022

Feestweek

Hoef en Haag bestaat dit jaar 5 jaar en dat gaan we flink vieren!

image alt

Noteer maar vast in je agenda dat je van 12 tot 18 juni iets te doen hebt, want dan vieren we feest! Hoe, wat, wanneer en hoe laat? Dat gaan we de komende weken met je delen op deze pagina en op onze Facebook en Instagrampagina. Dus houd onze socials in de gaten! Ondertussen worden de eerste activiteiten al gedeeld zoals de Open Gallery die we houden op maandag 13 juni in De Keuken en waarvoor we op zoek zijn naar lokale kunstenaars die zijn of haar werk (gratis!) willen tentoonstellen. Ben jij, of ken jij een lokale kunstenaar, neem dan snel een kijkje op de website en meld je aan!

Of de Hoef en Haag rug, waarbij je het sportief kunt opnemen tegen je dorpsgenoten alleen of in een team. We verwachten veel sportieve inwoners te zien bij de start. Wie wint de eerste originele wisseltrofee? Maar dan zijn we er nog lang niet, er komt nog veel meer aan, zoals: een gezamenlijk ontbijt tijdens de opening, een speciale kindermiddag, muziekoptredens, zomerweidedag met als afsluiting een feest zoals het hoort! Wij hebben er al zin in!

Ingezonden door de Dorpsvereniging

Beste buren,

Halverwege vorig jaar hebben we middels reclame op social media en een flyeractie in het dorp, een oproep gedaan voor aanwas van nieuwe vrijwilligers en bestuursleden voor de vereniging. Afgelopen jaren is een aantal bestuursleden afgetreden om diverse redenen en daarnaast komt het eind van de eerste bestuursperiode eraan.

Vorige week zijn we in Dorpshuis De Biezen met 12 personen bij elkaar gekomen om de nieuwe bestuurssamenstelling te bespreken. We zijn zeer blij om te kunnen melden dat alle aanwezigen hebben aangegeven een rol weggelegd te zien om de vereniging te ondersteunen. Omdat bestuursfuncties door de ALV worden aangesteld zal dit tijdens de aanstaande ALV worden geëffectueerd. De kandidaat-bestuur en commissieleden zullen zich binnenkort voorstellen. We wensen alle dames en heren veel succes!

image alt

Schoon dorp en schone geest
Ingezonden door dorpsvereniging

Zaterdag 19 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag 2022, is ook in Hoef en Haag weer een geslaagde opruimactie gedaan! Door het hele dorp is veel klein afval zoals piepschuim, peuken en blikjes opgeruimd. Daarnaast is het nodige bouwafval uit de bermen geprikt. Met ruim 15 dorpsbewoners, volwassen en kinderen, is hard gewerkt om weer fris de lente in te gaan!

Buren – bedankt!

Zomerweidedag ~ kraamverhuur ondernemers gestart

Ingezonden door dorpsvereniging

Beste ondernemende buren,

Op 18 juni a.s. vindt dit jaar de Zomerweidedag 2022 plaats! De Zomerweidedag is een jaarlijks terugkerend evenement voor jong en oud, en hét evenement voor bewoners van Hoef en Haag en omstreken. Ben jij lokale ondernemer? Breng dan jouw producten of diensten onder de aandacht en huur een kraam tijdens dit fantastische evenement.

Meer informatie en reserveren
Meer weten over de prijzen en direct reserveren? Bezoek direct zomerweidedag.nl!

Over het programma 2022
We starten ‘s ochtends op het Kasteelterrein met workshops, bewegen en lekker eten in de hoofdrol. Vanaf 17:00 verplaatsen we naar De Brink, waar de foodtrucks een heerlijk gevulde buik zullen opleveren tijdens een avond vol optredens, muziek en gezelligheid!

De ZomerWeideDag van 2022 is de kers op de taart na een prachtige feestweek vol met activiteiten vanwege het vijfjarig bestaan van Hoef & Haag. De dag en de feestweek sluiten we feestelijk af met een heus foodtruck festival op de Brink! Overdag op het kasteelterrein is er een markt met kraampjes bemand door diverse (lokale) ondernemers en zijn er verschillende activiteiten te doen. Er zijn zowel activiteiten voor bewoners met als zonder kinderen en voor kinderen van alle leeftijden. 

Algemene zaken

Wijkagent Hoef en Haag
Wijkagent Ton Minnen en de wijkboa hebben vrijdag 18 maart jl. het eerste “koffie met een cop” momentje gehouden tijdens de markt. De opkomst was helaas erg laag. In de zomer zullen wij dit nogmaals initiëren. “Koffie met een cop” is een mooie kans om op een laagdrempelige manier een gesprek met de wijkagent en de wijkboa aan te gaan. Zo krijgen zij ook een beter beeld van Hoef en Haag. Ook positieve berichten ontvangen zij graag!

De Keuken van Hoef en Haag
Het mooie weer komt er weer aan en De Keuken bestaat alweer bijna 1 jaar. Kom gezellig langs in de ochtend, middag en nu ook in de avond. Het terras wordt steeds voller, super leuk om te zien!

Daarnaast zijn zij nog steeds op zoek naar echte horeca-toppers. Jongens/meiden/mannen/vrouwen die ons team kunnen komen versterken. Lijkt het je leuk, kom langs of stuur een mailtje naar: [email protected] of een berichtje naar 06-19020488. Kijk voor alle mogelijkheden en actuele openingstijden op de website

Stedin
Storing openbare verlichting:Hoef en Haag is voor wat betreft de Openbare Verlichting aangesloten op het netwerk van Stedin. Gevolg hiervan is dat alleen Stedin werkzaamheden, waaronder ook storingen vallen, mag uitvoeren aan het OV netwerk. Ons vriendelijke verzoek is om wanneer u een storing constateert deze niet alleen aan ons te melden, maar ook aan Stedin, dit maakt dat de storing sneller wordt opgepakt en verholpen.

Via de website van Stedin kun je storingen melden van Stedin. Voor het melden van calamiteiten aan de Openbare Verlichting met een spoedeisend karakter buiten kantoortijden kan de storingsdienst van VDV infra gebeld worden via telefoonnummer: 088 – 0102424. 

image alt

Social Media

Wil je meer weten over wat er allemaal gebeurt in Hoef & Haag? Volg ons op Instagram én De BouwApp! 

  Neem contact op
  Meer nieuws