Hoef en Haag | Het Dorpshart fase 2a
Hoef en Haag | Het Dorpshart fase 2a
Hoef en Haag | Het Dorpshart fase 2a

Confetti op de bouwplaats in Hoef en Haag

3 oktober '18

Hapjes en drankjes, muziek en confetti: genoeg ingrediënten voor een feestelijke middag. En wat was het leuk! Afgelopen vrijdag mochten wij – samen met onze nieuwe buurtbewoners – getuige zijn van de officiële opening van Fase 2a van Het Dorpshart in Hoef en Haag.

Voordat wij bezig waren met de aankoop van ons nieuwbouwhuis in Hoef en Haag, had ik nooit kunnen bedenken dat zo’n feestelijk moment ook onderdeel uitmaakt van ‘het pakket’. Maar hoe leuk is het om op deze manier, samen met je toekomstige buren, te vieren dat ‘het’ gaat beginnen!

Confetti

Samen met onze kinderen werden we ontvangen in Stal Bosgoed in Hagestein. Er was (heerlijke!) taart en er speelde een gezellig bandje. De Viaanse wethouder, Harry Van Tilburg, hield een toespraak. Maar het leukst was natuurlijk het officiële moment op de bouwplaats: de eerste vloerplaat werd op de funderingsbalk van een van de huizen geplaatst. Op de plaat konden we onze namen schrijven. Toen de plaat op de grond lag, klonk er een toeter en vulde de lucht zich met confetti.

Hoef en Haag | start bouw

Champagne

Daarna konden we voor het eerst rondlopen in onze eigen buurt en een kijkje nemen bij de plek waar onze huizen over een jaar staan. Medewerkers van Bam liepen rond om vragen te beantwoorden en toekomstige buren konden met elkaar kennismaken. Tijdens dit alles scheen een heerlijk zonnetje, wat het geheel nog net iets feestelijker maakte. Eenmaal terug in de stal kon er geproost worden. Als kers op de taart kregen we een fles champagne en een Viaans suikerbrood mee naar huis. Bijna alsof je jarig bent!

Nieuwe dorpsbewoners

Was je er vrijdag ook bij en wil je nog even nagenieten, of ben je gewoon nieuwsgierig naar al die nieuwe dorpsbewoners? Bekijk dan onderstaande foto’s en video. 

 

Rebekka van Rij vlogt en blogt over Hoef en Haag. Rebekka is een koopster van een nieuwbouwwoning in Het Dorpshart. Wil je meer van Rebekka lezen bezoek dan haar website en facebookpagina.

Ik ga naar Hoef en Haag Eerste blog
Workshop 'Durf': inspiratie voor je interieur in Hoef en Haag Volgende blog