Workshop 'Durf': inspiratie voor je interieur in Hoef en Haag

5 november '18

Hoe kan ik ervoor zorgen dat het interieur van mijn nieuwbouwhuis in Hoef en Haag straks een warme sfeer krijgt, waardoor wij ons er snel thuis gaan voelen? Met die vraag in mijn achterhoofd deed ik afgelopen zaterdag mee aan de workshop ‘Durf’ van interieurstylist Yolande Schroten.

Als je mijn eerdere blogs hebt gelezen, weet je dat mijn man en ik nu nog in een jarendertighuis wonen, en nogal huiverig waren voor nieuwbouw. Een van de redenen: ik vind het interieur van nieuwbouwwoningen vaak kaal, kil en doorsnee. Onze persoonlijke uitdaging voor ons nieuwbouwhuis in Hoef en Haag wordt dan ook: hoe maken we ons interieur warm, gezellig en eigen?

Workshops en advies

Toen ik op Facebook las over de workshop ‘Durf’ van Buro Binnenkans, aarzelde ik daarom geen moment en gaf me op bij interieurstylist Yolande Schroten. Behalve workshops geeft zij ook interieuradvies en ‘doet’ ze complete huizen. Ze heeft ook al een aantal interieurontwerpen gemaakt voor Hoef en Haag. Haar uitgangspunt: je moet durven bij de inrichting van je huis én je eigenheid niet uit het oog verliezen.

Versailles

De workshop vindt plaats bij Tuincentrum Huiting, dus we zitten gezellig tussen de planten en mooie spulletjes. Alle deelneemsters hebben zo hun eigen vraagstuk; zo wil de een aan de slag met kleur, een ander een oud huis verbouwen en wil een derde vooral bedenken hoe ze haar nieuwbouwhuis moet gaan indelen. En er is iemand bij die op een wel héél bijzondere plek woont: bij het Franse paleis van Versailles! Zij wil weten hoe ze haar kleine woning ruimtelijk kan houden.

Eigen interieur

Voordat we aan de slag gaan met onze vragen, legt Yolande ons aan de hand van allerlei afbeeldingen de do’s en dont’s van het inrichten uit. Ze laat zien welke interieurstijlen er bestaan en hoe je, ook door deze te combineren, je eigen stijl kunt volgen. Yolande maakt ons door middel van haar stappenplan duidelijk hoe je, door te durven, een warm, evenwichtig en vooral ‘eigen’ interieur creëert. Bijvoorbeeld met kleur, contrast of verlichting.

Moodboard

Doordat Yolande veel voorbeelden laat zien, raak ik al behoorlijk geïnspireerd. En dat komt goed uit, want de volgende stap is dat we allemaal ons eigen moodboard gaan maken. Daarop breng je de sfeer in beeld die je in je huis wilt creëren. Zo’n moodboard is ook handig als je gaat winkelen: maak er een foto van en houd die erbij tijdens het shoppen, zodat je geen aankopen doet waar je later spijt van krijgt omdat ze niet goed in je interieur passen.

Weetjes en tips

Een uur lang zijn we druk aan het knippen in tijdschriften, lapjes en kleurstalen. Het resultaat: we gaan allemaal tevreden naar huis met een moodboard, een heleboel handige tips, nuttige weetjes én de sfeer die we allemaal op onze ‘eigen’ manier aan ons interieur willen geven. Ik heb mijn ideeën, aangevuld met suggesties van Yolande, in beeld kunnen brengen en thuis meteen aan mijn man laten zien. Fijn om zo over te kunnen brengen wat je in je hoofd hebt. Echt een aanrader dus, deze workshop! Mocht je interieuradvies nodig hebben, dan kan ik je Buro Binnenkans van harte aanbevelen.

Rebekka van Rij vlogt en blogt over Hoef en Haag. Rebekka is een koopster van een nieuwbouwwoning in Het Dorpshart. Wil je meer van Rebekka lezen bezoek dan haar website en facebookpagina.

Ik ga naar Hoef en Haag Eerste blog
10 x tips voor het kiezen van een keuken Volgende blog