Hoera: De bouw is begonnen!

11 september '18

Hoe leuk is dat: precies naar verwachting is de bouw van Dorpshart Fase 2a in Hoef en Haag na de bouwvak van start gegaan. Binnenkort mogen we de bouwplaats op!

Planning

Planningen zijn maar planningen en deadlines kunnen verschuiven, daar weet ik als tekstschrijver alles van. In de ‘bijna hoera’-mail die we in juni ontvingen, stond dat de start van ‘onze’ bouwfase gepland stond voor medio augustus 2018. Tijdens de informatieavond van BAM werd uitgelegd dat voordat zo’n fase kan beginnen, er aan een aantal voorwaarden voldaan moet worden:

  • De gemeente Vianen moet een omgevingsvergunning verlenen. Die vergunning is in juni afgegeven en begin augustus onherroepelijk geworden, oftewel definitief.
  • Er moet ten minste 70% van alle woningen (in het geval van fase 2a 69) verkocht zijn. Met ruim 80% is daar ruimschoots aan voldaan.
  • De grond waarop gebouwd wordt, moet bouwrijp zijn. Dat klinkt nogal logisch, maar daar moeten wel werkzaamheden voor uitgevoerd worden. Dit is in juli gebeurd.
  • Het bouwproject moet goedgekeurd zijn door SWK en de kopers moeten een garantiecertificaat ontvangen hebben. Dit is de belofte van Hoef en Haag cv aan de koper dat de woning voldoet aan de Bouwbesluiteisen, aan ‘de eis van goed en deugdelijk werk’ en dat de woning de overeengekomen indeling heeft. Dit certificaat hebben we inderdaad ontvangen.

 

Dixie

Dat is best een hele rij met voorwaarden, maar in op de plek in Hoef en Haag waar het allemaal gaat gebeuren, was al van alles te zien. Toen ik er laatst langsfietste, waren er hekken om het bouwterrein heen geplaatst en zag ik werkbusjes, werklui, containers en het definitieve bewijsstuk: een dixi. Kortom: dat zag er veelbelovend uit!

Hoef en Haag | blog dixie

Officiële handeling

En inderdaad werd afgelopen vrijdag het langverwachte bericht in mijn mailbox bezorgd: de bouw van fase 2A van Het Dorpshart is begonnen! In de mail werden we uitgenodigd voor de ‘officiële handeling’ die eind deze maand plaats gaat vinden op de bouwplaats. Daarna volgen een hapje en drankje en kunnen we proosten samen met de andere kopers.

Vlog

Wat leuk dat het nu allemaal echt gaat beginnen en dat we op de plek mogen gaan kijken waar – als alles meezit – over een jaar ons eigen huis staat! Wij zijn met ons gezin zeker van de partij op deze bijeenkomst, uiteraard in onze ‘schoenen die vies mogen worden’. Ben je er niet bij? Begin oktober kun je alles bekijken in m’n bouwvlog.

Rebekka van Rij vlogt en blogt over Hoef en Haag. Rebekka is een koopster van een nieuwbouwwoning in Het Dorpshart. Wil je meer van Rebekka lezen bezoek dan haar website en facebookpagina.

Ik ga naar Hoef en Haag Eerste blog
Confetti op de bouwplaats Volgende blog